Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Duży szum w zdjęciach / niewyraźne zdjęcia

(Temat utworzony: 09-02-2025 01:02 PM)
522 Wyświetlenia
Xeper
Explorer
Opcje
Część, zmieniłem s23 na s25+ i zauważam dużą zmianę w jakości zdjęć przu uzywaniu standardowego obiektywu 12. Szczegóły są mniej ostre i widać więcej szumów. Jestem mega negatywnie zaskoczony. Problemy są szczególnie widoczne przy gorszym oświetleniu. Mam nadzieję, że Samsung poprawi to w aktualizacji. Nie oczekuję ciągłej poprawy ale mogliby utrzymać jakość z poprzednich generacji ...
15 Odpowiedzi
Kacperuss
Explorer
Opcje
Cześć. Nah nie dziwię sie, ja z A53 przeszedłem na S24 i też miałem ten sam problem z zdjęciami, w ustawieniach (w apk aparat) wszedłem w zakładkę "inteligentna optymalizacja" zobacz czy taką opcję masz i wybierz na maksymalną
0 Like
Xeper
Explorer
Opcje
Wszystko próbowałem i niestety nic to nie dało
0 Like
Kacperuss
Explorer
Opcje
wspomniałeś o używaniu obiektywu 12. A używałeś 50?. Jeżeli chodzi o słabe oświetlenie to skuteczną opcją będzie robienie zdjęć w trybie nocnym
0 Like
Xeper
Explorer
Opcje
Tak przy 50 jest lepiej ale mam w rękach dwa telefony s23 i s25 i s25 po prostu robi dużo mniej wyraźne zdjęcia na tym samym obiektywie. Ewidentnie coś zostało źle zrobione. Oby poprawiono to z czasem.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Xeper  Cześć 

Przecież porównanie dwóch zdjęć z obydwu telefonów robiąc je w 12 megapikselach?

0 Like
Xeper
Explorer
Opcje
Tak porównuje dwa telefony robiąc w tej samej sekundzie to samo zdjęcie, tymi samymi obiektywami. S25 ma bardziej zaszumiany, mniej ostry obraz.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Xeper  rozumiem,  wrzucisz foty z obu?

0 Like
Xeper
Explorer
Opcje
S23 po lewej s25 po prawej. Zbliż sobie szczegóły patrząc na soczek. Jak robi się zdjęcia ludzi różnica jest jeszcze większaIMG-20250209-WA0007_1000001852_1739117897.jpg20250209_171754_1000001851_1739117875.jpg
0 Like
Xeper
Explorer
Opcje
Z resztą wszystkie szczegóły na s25 są gorsze niż na s23. W internecie jest wiele podobnych głosów do mojego.
0 Like