Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Delikatne podświetlenie ekranu w ciemności

(Temat utworzony: 21-03-2025 09:57 AM)
386 Wyświetlenia
bies80
Pathfinder
Opcje
Cześć,

Mam problem z wyświetlaczem w S25 Ultra, podczas przeglądania zdjęć, filmików czy w innych okolicznościach gdzie reszta tła wyświetlacza jest czarna, występuje zjawisko lekkiego świecenia pikseli w miejscu w którym powinno być całkowicie czarno, widać to tylko w całkowitej ciemnosci na ustawieniach HD+ i FHD+, ekran jest szarawy z poświatą i taką delikatną "kaszką", co ciekawe, po zmianie rozdzielczości na QHD+ wyświetlacz jest czarny jak smoła. W S24 Ultra tego nie ma, amoled jest czarniutki jak....smoła. Czy użytkownicy S25 Ultra mogliby to sprawdzić u siebie ? Musi być całkowita ciemność. Dzięki 
8 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bies80, Przeglądając wczoraj koreańskie forum, natrafiłem na wątek opisujący podobny problem. Część użytkowników dostrzega to zjawisko. Obecnie nie ma rozwiązania, ale Samsung bada sprawę i według moderatora zostanie to poprawione w przyszłej aktualizacji oprogramowania.

Zrzut ekranu 2025-03-21 101150.png

image.jpgimage2.jpg

Galaxy S25 Ultra dark areas (black) are not expressed properly
https://r1.community.samsung.com/t5/%EA%B0%A4%EB%9F%AD%EC%8B%9C-s/%EA%B0%A4%EB%9F%AD%EC%8B%9Cs25%EC%...

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013  może warto by na wszelaki wypadek wysłać raport przez Samsung Members?

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, Jeśli doświadczasz tego problemu, to jak najbardziej warto wysłać zgłoszenie ze szczegółowym opisem.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013  Ja nie ale tutaj użytkownikowi chciałem zaproponować jeszcze dodatkowo wysłanie raportu :smiling-face:

0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Wysłałem zgłoszenie to kazali zrobić "recovery cache partition" , jak nie pomoże to oddać telefon do serwisu.
0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Gdzieś tam przeczytałem, że One UI 7 w S25 Ultra jest jeszcze niedopracowany, że to może też być Beta i jestem skłonny uwierzyć w te teorie spiskowe. Znalazłem kilka błędów w oprogramowaniu, może nie są tak uciążliwe, ale widać, że nie jest to stabilna wersja. Trzeba poprawki zastosować, nie wiem też czy u wszystkich występują takie błędy, ale zgłaszając usterki nie widzę zbytnio zainteresowania, mam oddać telefon do serwisu gdzie specjaliści go przetestują. Taką wiadomość dostalem po zgłoszeniach. Przecież nie będę teraz odsyłał telefonu, bez sensu. Dziwi mnie, że S25U dostał tak szybko Androida 15 z nową nakladką a S24U musi czekać tyle miesięcy, to już wydaje się podejrzane.
0 Like
AntiStars
Journeyman
Opcje
Witam. Kilka dni temu zakupiłem S25+. Właśnie zauważyłem że podczas wyświetlania AOD (np . Podczas ładowania bateri informacji o czasie do pełnego naładowania) całyekran jest delikatnie podświetlony (nie jest całkowicie czarny). Czy to normalne w tym modelu bo raczej AOD powinno wyświetlać informacje na całkowicie zgaszonym ekranie
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Problem znany. Zostanie to poprawione w jednej z przyszłych aktualizacji.
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s25/delikatne-podświetlenie-ekranu-w-ciemności/td-p...