Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zużyta powłoka antyrefleksyjna S24 Ultra? Prawda czy Mity?

(Temat utworzony: 18-12-2024 10:29 AM)
2572 Wyświetlenia
Simmris
Navigator
Opcje
Witam serdecznie wszystkich użytkowników S24 Ultra i Samsung Members. 
Wczoraj przeczytałem różne treści na temat zużytej powłoki antyrefleksyjnej w S24 Ultra, gdzie już po niecałym roku użytkowania smartphone'a się łuszczył czy też miał jakieś plamy. Ja używam oczywiście dodatkowej ochrony w postacie Hybrydowego Szkła więc nie będę się wypowiadał dlatego otworzyłem ten temat. Pomimo, iż tej powłoki prawdopodobnie nigdy nie sprawdzę z różnych obaw o ekran, jeszcze wchodzą w grę te artykuły o uszkodzonych powłokach ekranu. 
Co sądzicie na temat takich artykułów co łatwo znaleźć je w sieci?
Nie ukrywam ale chciałbym aby wypowiedziały się osoby, które używają smartphone'a bez dodatkowej ochrony ekranu. 
Co powinien zrobić Samsung, jeżeli to prawda?
Czy powinna obejmować gwarancję jeżeli są to pojedyncze przypadki lub też nie? 
Co sądzicie na ten temat? 
Zapraszam do dyskusji i opinii. 
Obiseba
Journeyman
Opcje
Zgłaszał ktoś z Was ten problem w serwisie Samsunga ?
0 Like
Simmris
Navigator
Opcje
Chyba coś wiedzą o tym, na jednej z stron przeczytałem artykuł w którym napisane jest, że firma Corning uporała się z warstwą antyrefleksyjną, która miała się odrywać niektórym użytkownikom S24 Ultra. Podobno ma być ulepszona warstwa antyrefleksyjna w S25 Ultra, ale wolę ostrożnie podchodzić do takich tematów. Póki co nie planuję nic zmieniać ale będę bacznie obserwował działania Samsunga zanim kupię jakikolwiek inny model w przyszłości.
0 Like
Obiseba
Journeyman
Opcje
Pytam bo mam jak się okazuje u siebie ten problem, prawa strona ekranu i będę prawdopodobnie to zgłaszał.
Simmris
Navigator
Opcje
Póki co nie jesteś jedyny, więc problem będzie widoczny bardziej za jakiś dłuższy czas u większości użytkowników, którzy używają bez dodatkowej ochrony na ekranie. Także uważam, że temat dopiero nabierze tempa.
0 Like
Obiseba
Journeyman
Opcje
Tak, pewnie dokładnie tak będzie również u nas. Dam znać jak serwis podejdzie do tematu.
bies80
Pathfinder
Opcje
Powłoka się uszkadza, to prawda, użytkuję S24 Ultra normalnie, noszę go w etiu ochronnym często w kieszeniach spodni, po około 4 miesiącach pojawiła się pierwsza jaśniejsza "szrama" na wyświetlaczu, widać ją po wyczyszczeniu ekranu miękką szmatką, jest też kilka mniejszych jaśnieszych punkcików, po prostu dramat z tym telefonem, jak nie aparat to teraz wyświetlacz zaczyna się odbarwiać. Miałem 2 lata S22Ultra, poza kilkoma mikrorysami na wyświetlaczu nie było żadnych problemów. Powtórzę się, ale Samsung zadrwił sobie z użytkowników.
0 Like
Members_uKrcbyg
Student
Opcje

Hej, używam S24ultra od maja 2024, na krótko na początku by przyzwyczaić się do rozmiarów ze szkłem ochronnym, lecz zdjęte po miesiącu i od czerwca bez ochrony ekranu, ekran przecierany szmatką do okularów. i o ile nie stwierdziłem "łuszczenia" się warstw, to ekran wygląda tragicznie, zatłuszcza się od każdego dotyku, wyłączony wygląda jak przysłowiowy "stół w TVNie". Natomiast znajomy z pracy, który ma sytuację podobną, kupił telefon również w lato, zauważył już na brzegu ekranu "bąbelek" łuszczącej się warstwy. 

Dla porównania przy użytkowaniu telefonu córki, moto G24, ekran nie brudzi się praktycznie wcale, a telefon kosztował 400zł. 

Dodam również, że często podczas "skrolowania" ma się wrażenie, że kciuk jest chropowaty, bo przesuwa się po ekranie z odczuwalnym oporem. 

Members_uKrcbyg
Student
Opcje

no i tu niespodzianka, pojawia się taki klient jak ja, używający telefonu "normalnie", godzinka dziennie youtube, czyszczony mikro fibrą do okularów, noszony zawsze w kieszeni bez kluczy itp, itd, nie wystawiany na słońce (typu trzymanie na parapecie bądź w aucie na podszybiu) i po 9 miesiącach telefon wygląda...źle...nawet bardzo źle...

0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Najchętniej to bym oddał ten telefon i zarządał zwrotu pieniędzy. Bo co chwilę jakaś niespodzianka, nawet słyszałem o przypadkach, że tytanowa ramka się niektórym użytkownikom rysuje od etui...
Bloodhound-PL
Voyager
Opcje
Dla kronikarskiego porządku - płyn oleofobowy zaaplikowany na telefon i tablet. Efekt zgodny z oczekiwaniem, czyli znacznie zredukowane zabrudzenia od dotyku. Szczególnie jestem zadowolony z efektu na telefonie, gdzie nawet jeśli jest widoczna smuga, to nie ma już tej mieniącej się poświaty, która doprowadzała mnie do szału. Palec znowu fajnie ślizga się po ekranie, a ten o wiele łatwiej oczyścić. Przy tym powłoka jest całkowicie obojętna jeśli chodzi o własności antyrefleksyjne ekranu.
Nie wiem jak będzie z jej trwałością, ale cudów sie nie spodziewam. Pojemnik zawiera 20 ml płynu, co przy aplikacji kilkunastu kropel na ekran powinno wystarczyć na długi czas. Aplikacja jest banalnie prosta. Mogę ją powtarzać kiedy tylko zajdzie taka potrzeba. Za 25 zł trudno o lepsze rozwiązanie na ten upierdliwy problem.
0 Like