Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zarysowania, defekty.

(Temat utworzony: 28-01-2024 08:02 PM)
2544 Wyświetlenia
Matsumoton
Journeyman
Opcje
Cześć Wam,
od wczoraj jestem posiadaczem S24 Ultra, czy szczęśliwym? Póki co nie. Po wypakowaniu telefonu z fabrycznego pudełka i ściągnięciu folii z ekranu okazało się, że w jednym z rogów ekranu jest zarysowanie w postaci kropki na szkle, które na pierwszy rzut oka wygląda jak drobina kurzu. Szczerze? Mam świadomość że jesteśmy tylko ludźmi i na każdym etapie produkcji może się coś wydarzyć, ale osobiście ten defekt zupełnie psuje mi radość z telefonu... Dla kogoś może się to wydawać śmieszne, ale dla mnie nie... nie w telefonie za 7k zł... Czy ktoś z Was znalazł w swoim modelu coś podobnego? Czy uważacie, że jest sens zgłosić się do Samsunga z tym problemem? W komentarzach dodam zdjęcia. Wszystkiego dobrego i pozdrawiam!
43 Odpowiedzi
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Nie, nie ma sensu.. Najlepiej oddać ten egzemplarz i kupić inny.
Haborym
Helping Hand
Opcje
Dokładnie najlepiej oddaj i niech wymienia na nowy jeśli chcesz. W moim s24 U nie ma nic podobnego.
dejVid21
Pathfinder
Opcje
Cześć. Raczej jedyna opcja to oddać tak jak piszą przedmówcy i zamówić kolejny egzemplarz. Przy takiej "drobnostce" nikt się tym nie przejmie, szczególnie że nie jest to usterka wpływająca na funkcjonowanie smartfona. Pozdrawiam i życzę by kolejny zakup był udany😃
Matsumoton
Journeyman
Opcje
Tylko pytanie, czy przy tak małej rysie jest sens? Widać ją tylko przy mocniejszym świetle. Chodzi o tę białą kropkę. Na początku myślałem że to kurz, ale niestety pod światło widać że się mieni i nie da się jej zetrzeć. Normalnie jak się użytkuje telefon to jej nie widać, ale ta świadomość, no cóż... Taki ciężki ze mnie przypadek, że nawet najmniejsze defekty mnie irytują.1706469692112.jpg
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Decyzja odnośnie zwrotu należy do Ciebie. Jeżeli jesteś w stanie zaakceptować taką wadę to zostaw telefon. W przeciwnym wypadku pozostaje odesłanie towaru do sprzedawcy.

Dideq
Pathfinder
Opcje

Czy warto? Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie. Są tacy którym by to przeszkadzało, i tacy co nie zwrócą uwagi. Tylko pamiętaj że te same typy ludzi spotkasz przy odsprzedaży w przyszłości co może utrudnić nieco sprzedanie używki. :winking-face:

mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Dobrze, że przeczytałem opis, bo na zdjęciu nic nie widziałem 😅 Szczerze mówiąc to chyba podczas użytkowania sam narobisz znacznie więcej rys na tym szkle.
dejVid21
Pathfinder
Opcje
Jeśli tej kropki nie widać podczas normalnego użytkowania ekranu to nie powinna być aż tak irytująca, a z czasem do niej przywykniesz i przestaniesz zwracać uwagę. Ba w sumie będziesz w posiadaniu oryginalnego egzemplarza, bo inne takiej kropki nie mają (tu piję do Iphona i pamiętnego egzemplarza z przesuniętym logiem jabłka wycenionego na "chorą" kwotę 🤪...) A tak na poważnie ostatecznie decyzję musisz podjąć sam, bo sam wiesz na ile Cię to "rusza"🙂
Matsumoton
Journeyman
Opcje
Bardzo Wam wszystkim dziękuję za komentarze. Dobrze jest poznać Wasze opinie. Dam sobie chwilę na przemyślenia, z jednej strony to absolutnie nie wpływa na funkcjonalność telefonu, a z drugiej świadomość, że jest ten defekt, ale nic na świecie nie jest idealne. Może w nowym egzemplarzu byłoby coś innego? Telefon mi się bardzo podoba, zwłaszcza, że przesiadłem się z 6 letniego Xiaomi. Życzę wszystkim miłego wieczoru i pozdrawiam! 😁