Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zła jakość zdjęć S24Ultra

(Temat utworzony: 09-10-2024 10:00 AM)
4465 Wyświetlenia
bies80
Pathfinder
Opcje
Szanowni użytkownicy, jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do jakości zdjęć wykonanych urządzeniem Samsung Galaxy S24 Ultra to wrzucam dwie fotki zrobione po kilku miesiącach walki, aktualizacji, resetów ustawień itd. Po prostu wyszedłem na zewnątrz i po wyjęciu telefonu S24Ultra i S22Ultra z kieszeni, skierowałem najpierw jeden aparat w stronę widoczną na fotografii a później w tę samą stronę skierowałem drugi telefon i zrobiłem zdjęcie. Obydwa aparaty ustawione w trybie automatycznym bez filtrów, zbliżeń itp. Po prostu szybkie zdjęcia jak zazwyczaj się robi z marszu, wyciągasz telefon z kieszeni i pstrykasz..Teraz to już wiem na pewno, czuję się jakbym wziął 7000zł i spuścił w kiblu. Zdjęcie pierwsze, te wyżej S24Ultra, poniżej S22Ultra. Po prostu Samsung zadrwił sobie z użytkowników i to jest ostatni telefon jaki od nich kupiłem. 

image

image

MClubbers
Pathfinder
Opcje
Bez obrazy , ale w złych rękach to i Ferrari źle pojedzie 😉, sam korzystam z modelu s23ultra i uważam że zdjęcia są na wysokim poziomie . I nie mówię tu o trybie automatycznym ze wszystkimi ulepszaczami lecz o trybie PRO , w którym jednak trzeba mieć chociaż minimalne pojęcie o fotografii .
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
do trybu pro mam aparat fotograficzny a nie smarfon, bardziej wymagające zdjęcia z przygotowaniem nie robię smarfonem, smartfon ma być tym pod ręką który strzela fotkę odrazu a nie bawieniem się w ustawienia, a w tym s23u i s24u obydwa posiadałem są słabiutkie jak za te pieniądze, mój wysłużony pixel 7 ogarniał to dużo lepiej a kosztuje 1500zl, smartfon ma być do "szybkiego strzału fotograficznego" niczego więcej bo po co mam się bawić w pro z matryca 10 razy mniejszą niż w aparacie to mocny przerost tresci nad formą i udawania wyścigówki ferrari siedząc we fiacie, no chyba że nie wiesz jaki ma wpływ wielkość matrycy bez znaczenia od ilości pikseli to przepraszam
bies80
Pathfinder
Opcje
S23 Ultra to nie S24 Ultra a po drugie to jak chcę na biegu zrobić zdjęcie to przecież nie będę grzebał w ustawieniach tylko wyciągam z kieszeni i robię. Jakoś S22 Ultra sobie radzi bez problemu.
bies80
Pathfinder
Opcje
Nie, nic nie przenosiłem, konfigurowałem telefon od początku
0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Spróbuję.
0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Po hard resecie, zdjęcie wykonane w całkowitej ciemności, pierwsze S22Ultra, drugie S24Ultra. Jak widać odwzorowanie kolorów i ostrość przemawia bardziej za S22 Ultra. 20241011_000650_1000143707_1728598016.jpg20241011_000632_1000143708_1728598702.jpg
0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Wyświetlacz jaki był taki jest, nic się nie zmieniło, S22Ultra bardziej ciepłe i żywe kolory anS24Ultra zimniejszy i wypłowiały. No widać różnicę, ta biel w S22U jest taka naturalna a w S24U wpada w niebieski a pod kątem w różowy, jestem przekonany, że wyświetlacz gorszej jakości zastosowali, po taniości. Taniej wyprodukować a drożej sprzedać, o to najwyraźniej chodzi.
0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Nie twierdzę, że tak nie jest, być może taki egzemplarz kupiłem. Może zabrakło im wyświetlacza i wsadzili jakiś tani od smartfona zabawkowego 😊
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
też tak zacząłem od Samsunga wave pierwszy z amoledem później s1, 2, 4, 6edge, 7, 8, 10+, note 10+, note20 ultra, s21U, s22, s23U i s24U ale to faktycznie już ostatni, kilka prawd:
bateria i ładowanie to samo od s20U
szeroki kąt prehistoria
zom x3 od s21U
wyświetlacz dynamic x2 od s20U, jedyny flagowiec na rynku androidowym z 8bitowym wyświetlaczem, częstotliwości PWM tragedia 3x tańsze mają dużo większe,
zmienia się tylko cpu gpu bo rynek wymusza trochę wygląd może czasami jakieś oczko aparatu i jedziemy dalej a jest to najdroższy flagowiec ze wszystkich, więc sobie daje już spokój, a dobiło mnie pełno błędów w aktualizacjach i jak 99% marek aktualizacjami poprawia swoje produkty to tu jest odwrotnie, a już mnie szlak trafia jak słyszę to proszę wykonać wipe cash albo przywrócić do ustawień fabrycznych - proszę pokazać mi 2 taką markę już te xiaomi co było kiedyś błędem na błędzie tego w takiej ilości nie ma
Raulnin
Voyager
Opcje

Dlatego właśnie telefony Huawei były super. Dobry soft, ekrany, aparaty, ladowanie, baterie, wykonanie ect ect i co? Trzeba było ich zniszczyć bo kasowali wszystkie telefony konkurencji. Wielka szkoda.