Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zła jakość zdjęć S24Ultra

(Temat utworzony: 09-10-2024 10:00 AM)
4453 Wyświetlenia
bies80
Pathfinder
Opcje
Szanowni użytkownicy, jakby ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości co do jakości zdjęć wykonanych urządzeniem Samsung Galaxy S24 Ultra to wrzucam dwie fotki zrobione po kilku miesiącach walki, aktualizacji, resetów ustawień itd. Po prostu wyszedłem na zewnątrz i po wyjęciu telefonu S24Ultra i S22Ultra z kieszeni, skierowałem najpierw jeden aparat w stronę widoczną na fotografii a później w tę samą stronę skierowałem drugi telefon i zrobiłem zdjęcie. Obydwa aparaty ustawione w trybie automatycznym bez filtrów, zbliżeń itp. Po prostu szybkie zdjęcia jak zazwyczaj się robi z marszu, wyciągasz telefon z kieszeni i pstrykasz..Teraz to już wiem na pewno, czuję się jakbym wziął 7000zł i spuścił w kiblu. Zdjęcie pierwsze, te wyżej S24Ultra, poniżej S22Ultra. Po prostu Samsung zadrwił sobie z użytkowników i to jest ostatni telefon jaki od nich kupiłem. 

image

image

23 Odpowiedzi
userxad
Voyager
Opcje
Z generacji na generację wmawiam sobie to samo, że to ostatni smartfon samsunga, a jednak ciągnie się od Galaxy S4, Galaxy S8, Galaxy S20+ 5G i teraz obecnie Galaxy S24U
xD
Louve37
Navigator
Opcje

Widać różnicę na korzyść S22 Ultra ,dla mnie kończy się przygoda z Samsungiem na modelu S 24 Ultra są inne marki telefonów oferujące lepsze jakościowo zdjęcia. 

bies80
Pathfinder
Opcje
W każdych warunkach oświetleniowych S22 Ultra wygrywa, czy to noc czy dzień, zdjęcia są tragiczne, od ponad pół roku nie mogę się zmusić żeby przełożyć kartę sim do S24Ultra, to jest chore, kupiłem nowy telefon i leży w szufladzie od maja bo nie można zrobić normalnego zdjęcia, które ucieszy oko. Pomijając jeszcze inne aspekty, w tym wyświetlacz, który jest wyprany z kolorów, S22 Ultra aż ocieka soczystoscią barw a tamten po prostu mam wrażenie, że kupiłem jakąś podróbę za 1500zł z Aliexpress.
bies80
Pathfinder
Opcje
Tak, kombinowałem już ze wszystkim, to nie jest mój pierwszy Samsung, miałem wszystkie z serii S począwszy od S3 i później wszystkie z serii Note, znam się trochę na tym. Jak położę obok siebie na stole S24Ultra i S22Ultra to widać różnicę , tak samo jak odpalam jakąś stronę internetową z białym tłem i patrzę na oba wyświetlacze pod kątem to S22 Ultra pozostaje niezmiennie biały a S24 Ultra wpada w róż, żółtawy się robi i takie tam, śmiem twierdzić, że Samsung pojechał po taniości. Nawet jestem takim zboczeńcem, że zmierzyłem linijką szerokość wyświetlacza i S22 Ultra jest szerszy o 1,5mm to już dla mnie dramat, chyba powinno być na odwrót, nie ma tego czegoś w tym wyświetlaczu, nie ma tej głębi jaką widać w S22 Ultra, nie ma tego nasycenia, soczystości. Lubię się czepiać szczegółów i tutaj naprawdę jest się czego czepiać.
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@bies80 Obydwa te zdjęcia są niskiej jakości, co jest dość typowe dla trybu automatycznego w trudnych warunkach oświetleniowych, jakimi są połączenie półmroku na pierwszym planie, sztucznego światła na drugim i nocnego nieba w tle. Warto byłoby tutaj skorzystać przynajmniej z trybu nocnego oraz ustabilizować telefon, bo nieostrości spowodowane są głównie drżeniem rąk. Alternatywnie włącz tryb Pro i ustaw czas naświetlania na 1/50 sekundy, dzięki temu będzie to wyglądało lepiej.

0 Like
bies80
Pathfinder
Opcje
Testuję ten aparat od maja kiedy kupiłem ten telefon, zawsze czekam na kolejną aktualizację z nadzieją, że coś naprawią i za każdym razem jest zawód. Kombinowałem już w każdych warunkach i z PRO i z RavExpert, nie ma co się oszukiwać, nie da się wyczarować tutaj dobrej jakości zdjęcia. Już kiedyś wrzucałem gdziś na forum podobne kominy bo testuję na przykład pod ostre światło, zobacz jak wygląda komin z S22 Ultra gdzie można zobaczyć wszystkie cegiełki to jest z powiększeniem 10x a w S24 Ultra robi się jedna ciemna masa , nie przekonam się do tego aparatu bo lubię robić zdjęcia i po prostu S24 Ultra nie daje mi satysfakcji takiej jak stary S22 Ultra. W starszym modelu aparat jest po prostu lepszy, nie wiem czy to kwestia optyki czy softu, ale mam mnóstwo zdjęć porównawczych i zdjęcia nowym telefonem nie nadają się do niczego. 20240612_082808_1000134803_1718173689.jpg20240612_082708_1000134804_1718176198.jpg
miroON
Big Cheese
Opcje
Powiem tak ...Jak się nigdy nie zgadzałem z negatywnymi opiniami na temat Samsunga tak ostatnio zacząłem się nawet z nimi zgadzać a nawet je popierać Samsung przez ostatnie lata popadł w marazm co potwierdził i opisal sam SZEF Samsunga Te wszystkie negatywne opinie i komentarze nie wzięły się z nikąd Samsung sam sb strzelił w kolano i zamiast dalej przodować na rynku to cofa się z roku na rok Ne tedy droga ...Nowe serie nowe rodzaje które niczego nowego nie wnoszą prowadzą te markę do stagnacji Gdzie inni producenci albo go już przegonili albo się zrownali w skali Tak tez się namyślam i coraz bardziej przekonuje się do zmiany by poczuć w końcu jakiś powiew czegoś nowego i bezproblemowości w działaniu
bies80
Pathfinder
Opcje
Dokładnie tak jest, dobrym przykładem jest chociaż pojemność baterii czy moc ładowania gdzie konkurencja wkłada już ogniwa o pojemności 6000mAh a Samsung dalej stoi od kilku lat w miejscu, aparat od kilku lat 12mpix użyteczna rozdzielczość bo te 200 tylko na papierze, zdjęcia z tą rozdzielczością nie wyglądają. Teraz zapowiadają w S25 Ultra zaoblone krawędzie....żeby nie gniótł w dłoń...haha no i tyle z tego. Aparaty zapewne bez zmian, bateria bez zmian, ceny tylko dla naiwnych podniosą, że niby kosmiczna technologia i znów rozczarowanie będzie i łatanie aktualizacjami. Ja już podziękuję Samsungowi.
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
dla mnie aparat w s24u to poziom telefonu za 2000zl prócz pixela, nie potrafią softowo ogarnąć swoich czujników, kombinują z 200mp, szkoda gadać, wszystkie flagowce leją skórę s24u nawet motorola dwa razy tańsza, ostatni raz zaufałem tej firmie i wydałem 7tys na ich smart i nie chce mi się już pisać co i ile razy wrzucili do środka to samo od 5 i 3 pokoleń, najśmieszniejsze że s25u zapowiada się tak samo 😂 będzie to pierwszy raz gdy nie będę miał flagowca galaktyki,
teraz s24u używam tylko jako konsolkę do gier