Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wybudzanie ekranu oraz brak automatycznego wygaszenia

(Temat utworzony: 25-12-2024 09:16 PM)
825 Wyświetlenia
Dudziaky07
Apprentice
Opcje

Samsung Galaxy S24 Ultra

Od pewnego czasu zauważyłem problem z wybudzaniem ekranu mojego smartfona w niepożądanych sytuacjach. Na przykład po zakończeniu połączenia, które odbywało się na zegarku Samsung Watch7 za pośrednictwem Bluetooth, lub po naładowaniu telefonu do 100%.

Ekran jest automatycznie wybudzany i pozostaje włączony na ekranie blokady, dopóki nie wyłączę go ręcznie przyciskiem Power. Nie jest to funkcja Always On Display. Problem jest szczególnie uciążliwy w nocy – gdy telefon kończy ładowanie (np. około godziny 3), ekran pozostaje włączony aż do rana (np. godziny 9). Prowadzi to do nadmiernego zużycia baterii i ekranu.

Problem zaobserwowałem mniej więcej miesiąc temu i pojawia się regularnie w opisanych sytuacjach. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie proszę sprawdzić czy opcja "Nie usypiaj" w opcjach programisty jest wyłączona. Jeżeli opcja jest wyłączona proszę sprawdzić czy w trybie bezpiecznym problem również występuje.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam na początek proszę wykonać zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Dudziaky07
Apprentice
Opcje
Robię dość regularnie.
0 Like
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie proszę sprawdzić czy opcja "Nie usypiaj" w opcjach programisty jest wyłączona. Jeżeli opcja jest wyłączona proszę sprawdzić czy w trybie bezpiecznym problem również występuje.
Dudziaky07
Apprentice
Opcje
Racja, opcja była włączona – musiała przypadkowo zostać aktywowana.

W najbliższym czasie będę obserwował działanie telefonu, ale mam nadzieję, że to właśnie rozwiązuje problem!
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeżeli będzie Pan wiedział proszę dać znać czy to rozwiązało problem. 🙂
Dudziaky07
Apprentice
Opcje
Jasna sprawa, oczywiście też oznaczę Pańską odpowiedź jako rozwiązanie!
Dudziaky07
Apprentice
Opcje
Opcja "nie usypiaj" jest rozwiązaniem. Dziękuję!
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma za co. Ciesze się że problem został rozwiązany. 🙂