Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wifi Calling - S24 Ultra

(Temat utworzony: 09-10-2024 12:28 PM)
556 Wyświetlenia
Filkasper
Journeyman
Opcje

Witam. Po zmianie telefonu z S23+ na S24 Ultra zacząłem mieć problem z połączeniami przychodzącymi w sytuacji gdy jestem podłączony do domowej sieci wifi. Podejrzewam, że winę za to ponosi włączony wifi calling. Jeżeli wyłączę tę opcję połączenia przychodzące są; jeżeli włączę osoba dzwoniąca słyszy, że jestem poza zasięgiem (nie przychodzi mi sms z informacją, że ktoś wcześniej dzwonił)... Nie zmieniałem operatora (Orange Flex) oraz nie zmieniałem ustawień routera wifi (UPC) przy zmianie telefonu... Może ktoś miał podobny przypadek? Pozdrawiam  

2 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@Filkasper W tej sytuacji możesz zresetować ustawienia APN: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Przywróć domyślne.

Następnie wybierz: Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetowanie ustawień sieci komórkowej.

Ponadto otwórz aplikację Telefon -> wybierz ikonę 3 kropek -> Ustawienia -> Połączenie przez Wi-Fi -> Preferencje połączeń. Ustaw tam preferowaną sieć Wi-Fi.

MarcinCho
Troubleshooter
Opcje
Dziwne, mam identyczny zestaw s24 u i gigabox upc i wszsytko działa bez problemu
0 Like