Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Ultra S24 bateria

(Temat utworzony: 28-12-2024 05:25 AM)
522 Wyświetlenia
Wiciu1
Journeyman
Opcje

Witam, Mam problem z baterią w Galaxy Ultra S24, to, że się szybko rozładowuje podczas ciągłego uzywania aparatu do nagrywania to jedna sprawa, ale czy normalne jest, że bateria traci 12-15% podczas nocy gdy nic nie jest włączone(specjalnie wyłączam wszystko w tym telefonie, bluetooth, wifi, większość aplikacji mam w stanie głębokiego uśpienia) Mam starego Xiaomi 11T Pro i w nim jak spadnie przez noc 2% to jest dobrze.

Ktoś ma podobny problem czy to normalne w tym Samsungu? 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
elAiden
Navigator
Opcje
Od premiery s24u nie zauważyłem problemów z baterią. Podczas używania aparatu owszem, dużo większe zużycie ale to wydaje mi się zrozumiałe 🤷‍♂️.

Jeśli chodzi o noc, wiele czynników wpływa na zużycie baterii. Jednym z największych jest kiepski zasięg sieci. Telefon starą się wtedy utrzymać sieć "przy życiu". U mnie po postawieniu nowych anten w mieście spadek nocny zauważalnie się zmienił. Ładuję telefon do 85% przed spaniem i po 6 godzinach snu 81/80% baterii.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
9 Odpowiedzi
grzes200
Explorer
Opcje
A jak z zasięgiem?? To ma bardzo duży wpływ.
0 Like
kiniazenek
First Poster
Opcje
Ja narazie nie narzekam jestem zadowolona z telefonu i bateri
0 Like
Rozwiązanie
elAiden
Navigator
Opcje
Od premiery s24u nie zauważyłem problemów z baterią. Podczas używania aparatu owszem, dużo większe zużycie ale to wydaje mi się zrozumiałe 🤷‍♂️.

Jeśli chodzi o noc, wiele czynników wpływa na zużycie baterii. Jednym z największych jest kiepski zasięg sieci. Telefon starą się wtedy utrzymać sieć "przy życiu". U mnie po postawieniu nowych anten w mieście spadek nocny zauważalnie się zmienił. Ładuję telefon do 85% przed spaniem i po 6 godzinach snu 81/80% baterii.
0 Like
Wiciu1
Journeyman
Opcje

Nie mam żadnej karty sim w tym telefonie służy mi tylko do nagrywania i robienia zdjęć. 

Wiciu1
Journeyman
Opcje

No ja nie mam żadnej karty sim w tym telefonie, na noc wyłączam wifi, bluetooth, większość aplikacji mam w trybie głębokiego uśpienia i idzie mi 12-15% przez noc.

0 Like
elAiden
Navigator
Opcje
Spróbuj zerknąć na wykres w ustawieniach "aktywność baterii" być może coś jednak pracuje w tle i drenuje baterię?

Jeśli konfigurowałeś telefon za pomocą innego, mogły przenieść się też niekorzystne ustawienia i również mogą mieć wpływ na baterię.

Wipe powinien rozwiązać problem, telefon na nowo nauczy się Twojego stylu pracy i wszystko wróci do normy. Pamiętaj o kopi zapasowej plików na telefonie :smiling-face:
0 Like
gibbeer
Explorer
Opcje
Masz włączone?
1736247550015.png
0 Like
Wiciu1
Journeyman
Opcje

Dokładnie konfigurowałem go ze starego telefonu. 

Robienie wipe teraz dla mnie nie jest najlepsza opcją, jestem w podróży dookoła świata i milion zdjęć dochodzi codziennie wiec ciężko strasznie. Ale jak będę zmuszony to zrobię. Dzięki za radę!

0 Like
Wiciu1
Journeyman
Opcje

Miałem włączone cały czas, wyłączyłem i zobaczę czy się coś zmieni. Dzięki!

0 Like