Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Samsung

(Subiect creat la: 15-03-2024 10:25 PM)
1457 Vizualizări
laurentiu_lau
Apprentice
Opțiuni

Va salut ma poate ajuta si pe mine careva cu o intrebare doresc sa cumpăr de la cineva un s24 ultra luat in rate de la vodafone daca baiatul acela nu isi mai plateste ratele la telefon se va bloca telefonul efectiv in acel meniu in care iti zice ca terminalul este blocat pana la platirea ratelor sau nu se va întâmpla nimic 

18 Răspunsuri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Bineînțeles că da..Intreaba-l și de ce vrea sa îl vândă?
laurentiu_lau
Apprentice
Opțiuni

El a spus ca are un iphone 15 prmx si nu are ce face cu acesta dar din cate am intrebat la cei de la vdf au zis ca nu mai blockeaza telefoanele pentru neplata doar abonamentele dar ms de răspuns

0 Aprecieri
Cosmin79
MegaStar
Opțiuni
Si atunci ei,cum recuperează ratele de la telefon?
0 Aprecieri
laurentiu_lau
Apprentice
Opțiuni
Prin executare silita si proprire pe salar
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Salut. Cel mai probabil telefonul va fi blocat dacă nu plătește ratele/ abonamentul. Nu cred că merită riscul.
EmiliaDuna
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salut,
Cel mai bine îl iei direct din magazin și scapi de grijă.
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Niciodata in RO nu se blocheaza terminalul si nici nu s-a intamplat. Asta e practica in US dar de obicei se face blacklist la IMEI si nu il mai poti folosi in reteaua respectiva...nu il pot bloca complet terminalul.

Atasat ai iaspunsul oficial Orange dar si la ceilalti e similar. Poti sa il cumperi linistit parerea mea, mai ales daca ai parte de o oferta buna1710514325351.jpg

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
laurentiu_lau
Apprentice
Opțiuni
Ba acuma vreo 2 ani daca nu ma însele chiar am vazut pe olx vreo 4 sau 5 telefoane blocate pentru neplata dar am si intrebat de cei de la vdf si au zis ca nu mai au acesta practica la alte magazin au spus asa dar la altele au spus ca da inca le blockeza acuma nici nu mai stiu ce sa cred dar ms de răspuns1710514985465.jpg
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
E discutie lunga dar pe scurt treaba era asa... Terminalele respective erau blocate in retea (asa era practica atunci) si daca nu se platea abonamentul, blacklist-au IMEI-ul in retea si nu mai puteai folosi telefonul. De atunci insa, tel nu mai sunt blocate in retea (exista directiva UE care a interzis asta) iar tel nu mai sunt cumparate in rate de la operator ci prin entitati terte care ofera finantare. Practic nu Vodafone ti-l da in rate ci Oney sau TBI sau unii similari si ei te executa silit daca nu platesti ratele in baza contractului de finantare. Sunt multe de discutat dar cam asta e ideea. Daca considera ca nu merita riscul, poate sa nu ia telefonul dar din moment ce i s-a spus ca ei nu il blocheaza, nu vad de ce nu l-ar lua daca e pret bun...

Ca telefonul sa fie blocat peste tot, practic trebuie sa existe acorduri intre toti operatorii care sa blocheze telefonul fiecare la el in retea...nu exista la noi

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
Cine a spus că nu să iau telefoane în rate de la operatori eu am trei telefoane în rate de la Digi și le plătesc ratele ceva infim de exemplu 52 RON pe lună 31 RON pe lună 45 RON pe lună mă înțelegi așa că se dă telefoane în rate nu știu la la Vodafone sau la Orange dar la Digi Da îți garantez eu pentru că am trei telefoane luate în rate se dă și așa cum ai spus tu prin iCredit și TBI dar nu E avantajos nici prin nici prin TBI nici prin iCredit plus că am patru abonamente de cartelă la ei la Digi televiziune și internet mesi.
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Nu era asta neapărat ideea ca nu se dau in rate ci era legat mai mult de partea cu blocatul. Ca vinde direct in rate sau prin terti tine de fiecare operator. Omul face ce considera daca vrea il ia, daca nu, nu

Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
Ți am răspuns și partea cu blocarea terminalelor dacă ești atent mai jos pentru că am făcut două răspunsuri unul către tine cu ratele și celălalt către el cu blocarea telefoanelor mă înțelegi iar dacă greșesc te rog să mă scuzi
0 Aprecieri
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni
Ideea este simplă. Cel care vinde telefonul, vinde un bun care nu este al lui. Conform legii, orice produs cumpărat în rate este în proprietatea creditorului până la plata ultimei rate. Indiferent dacă îl blochează sau nu, eu zic că tot nu merită riscul.
Alex1704
SuperStar
Opțiuni
Eu zic ca nu se merita riscul.
Mai bine iei altul la acel preț.
Nu obligatoriu tot s24ultra...
Poți alege un s23U sau S24ultra dar asigurate ca nu are abonament
0 Aprecieri
Diamant42
Big Cheese
Opțiuni
Te sfătuiesc să ți le iei telefonul dacă e un preț bun pentru că nu se mai blochează telefoane acum de către operator pentru că nu mai pot toate telefoanele care vin la oricare operator ar fi nu mai vine cu o dată în rețeaua lui este la liber nici prin mail să ți l blocheze nu poate pentru că mie mi s a furat un telefon acum vreo trei ani și am sunat la operator cunoscând mailul telefonului și i am spus să mi l blocheze și am spus că nu poate doar eu să l blochez din contul telefonului adică la redmi de la Xiaomi la Samsung din contul de Samsung atât operatorul nu se mai poate bloca
0 Aprecieri
gioni666
Hotshot
Opțiuni
Bineinteles să iei și factura și garanție, altfel nu se merită, este telefon abia apărut.
0 Aprecieri
Gabi198
First Poster
Opțiuni
Salutare,am cumpărat acum 3 săptămâni un s24 ultra nou dintr-un amanet. Recent am auzit că Vodafone ar putea bloca terminalul dacă abonatul nu își mai plătește ratele sau abonamentul. Am fost la amanetul respectiv și mia spus decât că ei verifica înainte de a lua un telefon și nu ar fi nici o problemă în acest caz. I-am întrebat dacă ar fi probleme voi fi despagubit pe baza bonului fiscal oferit de ei și au zis ca da. Întrebarea mea este credeți ca se vor ține de cuvânt? Pentru ca am înțeles că mi-ar fi spus așa ca să scape de gura mea. Am ce să le fac pe baza bonului în caz de ceva sau îmi asum pierderea și gata. Mulțumesc!
0 Aprecieri
Vladizvor
First Poster
Opțiuni

Salutare comunitate !

Am cumparat de curand un Samsung Fold 5 , cumparat se pare de la Vodafone in rate ( greseala mea , nu am cascat bine ochii pe factura ) . Pana la ora actuala nu am primit nici-un mesaj de la Vodafone, legat de blocare, etc . Se mai practica blocarea ? Se mai aude ceva ? S-a gasit vre o modalotate de bypass intre timp ?

Multumesc !

0 Aprecieri