Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 Ultra - AOD w trybie auto

(Temat utworzony: 03-02-2024 07:50 PM)
1194 Wyświetlenia
PSPatricko
Navigator
Opcje
Witam.

Mam pytanie odnośnie działania AOD w trybie automatycznym. Rozumiem, że wyłącza się gdy go mamy w kieszeni czy gdziekolwiek czujnik poczuje ciemno czy zbliżenie. Jednak AOD wyłącza się również, gdy telefon leży przez jakiś czas nieużywany na stole, nawet w środku dnia gdy jeszcze jest jasno. W nocy postawiłem go na ładowarce i też się wyłączył, ale tu jeszcze zrozumiem. 

Czy ja coś źle ustawiam, czy może jedyna rada to przestawić na zawsze włączony i tyle? 
10 Odpowiedzi
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Być może jest jakiś brud na czujnikach, lepiej mieć zawsze włączonego AODa, na wszelki wypadek wyślij zdjęcia ustawień AOD
0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje
Telefon jest czysty, mam folie i etui. Od razu mówię, że to nie wina folii bo w poprzednim dniu było wszystko ok. Ale może nie przetestowałem go jeszcze do końca po prostu, dlatego też pytam.

Ustawienia AOD, dużo tego nie ma tam. 1706987241615.jpg
0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Tak jak pisałem, najprawdopodobniej dostał się pod folię jakiś brud, przełącz na zawsze włączony albo spróbuj wyczyścić czujniki
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Co do automatycznego AOD nie ma problemu, bo sam tak mam ustawione. Proszę wyłączyć i włączyć telefon wtedy czujnik światła zacznie poprawnie działać i zobaczy Pan sobie czy problem powróci.
PSPatricko
Navigator
Opcje
Zrobiłem restart i po chwili leżenia na stole znowu się wyłącza. Oglądam tv, w pokoju jest ciemno, domyślam się, że to przez to. Jak tylko go wezmę do ręki i podniosę to od razu się włączy aod. W sumie to nawet w ustawieniach pisze, że wyłączy się w ciemnym pomieszczeniu. No chyba, że poniżej jakiegoś poziomu baterii ekran częściej się wyłącza?

Od razu uprzedzam, że telefon i folia są całkowicie czyste, nic się tam nie dostało, itd.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jeśli jest w ciemnym pomieszczeniu to tak AOD się wyłączy, bo tak samo to działa u mnie i jest to poprawne działanie. Folia nie wpływa na działanie czujnika, bardziej szkło.
tommaj78
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem AOD. Po chwili się wyłącza nie ważne czy jest folia na ekranie czy nie. Czy jest jasno czy ciemno. Restart telefonu, włączenie lub wyłączenie funkcji nic nie daje
0 Like
PSPatricko
Navigator
Opcje
Niestety ta funkcja automatyczna jest już tak zrobiona. Wystarczy, że jest trochę ciemniej i zgaśnie po jakimś czasie. Zresztą chyba nawet po dłuższej bezczynności gaśnie. Wystarczy poruszyć telefonem i się włączy.
0 Like
tommaj78
First Poster
Opcje
To jak zrobić bym miał cały czas minimum zegar?
0 Like