Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S24+ eSIM plus 2 SIM wyłącza jedną kartę przy włączeniu drugiej

(Temat utworzony: 13-08-2024 05:00 PM)
1280 Wyświetlenia
Lernis
Student
Opcje

Mam problem gdy proboje wlaczyc jedna wylacza druga a ta u góry normalnie mogę wlaczyc a ta ma jakąś klodke o co chodzi ktoś pomoże?

0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kordyl
Navigator
Opcje
1 Esim = 1 slot na fizyczną kartę sim. Nie możesz mieć włączonych 3 kart, esim jak jest aktywny to zabiera jedno miejsce na fizyczną kartę sim. Poza tym masz 2 numery IMEI, nie 3. 😉

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Dzień dobry,
Będzie zablokowana dopóki nie zrezygnyjesz z jednej karty. Tak, jak napisał @Kordyl, esim jest opcją w telefonie, która pozwala Ci posiadać zwirtualizowane karty SIM (e-Sim), natomiast nie rozszerza ona ilości dostępnych kart na urządzeniu. Innymi słowy możesz mieć dwie fizyczne karty SIM w urządzeniu, dwie wirtualne lub ich połączenie. Maksymalną liczba kart, niezależnie od ich rodzaju, wynosi 2. Patrząc na Twoje zdjęcie, to masz trzy karty i stąd masz problem.

Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeżeli się nie mylę, to domyślnie zawsze wyłączana jest druga karta SIM. W związku z tym, testowo możesz zamienić miejscami karty na tatce.

0 Like
14 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Kordyl
Navigator
Opcje
1 Esim = 1 slot na fizyczną kartę sim. Nie możesz mieć włączonych 3 kart, esim jak jest aktywny to zabiera jedno miejsce na fizyczną kartę sim. Poza tym masz 2 numery IMEI, nie 3. 😉
Lernis
Student
Opcje
Chodzi p TP że jedna jest zablokowana 1723571346826.jpg
0 Like
Rozwiązanie
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Dzień dobry,
Będzie zablokowana dopóki nie zrezygnyjesz z jednej karty. Tak, jak napisał @Kordyl, esim jest opcją w telefonie, która pozwala Ci posiadać zwirtualizowane karty SIM (e-Sim), natomiast nie rozszerza ona ilości dostępnych kart na urządzeniu. Innymi słowy możesz mieć dwie fizyczne karty SIM w urządzeniu, dwie wirtualne lub ich połączenie. Maksymalną liczba kart, niezależnie od ich rodzaju, wynosi 2. Patrząc na Twoje zdjęcie, to masz trzy karty i stąd masz problem.
Lernis
Student
Opcje
Tak ale jak widziesz net ma klodke tak jakby i nie mogę jej wlaczyc bo wyłączę esmi a ta druga mogę bez problemu
0 Like
Lernis
Student
Opcje
Tak jest orca-image--639404212_1000003036_1723573837.jpg1723573866278.jpg
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Wynika to z faktu, że net i esim 1, prawdopodobnie korzystają z jednego numeru IMEI. Co za tym idzie, albo możesz mieć net albo esim1.
0 Like
Kordyl
Navigator
Opcje
To nie jest kłódka, to jest teczka, tak jakby służbowa ikona dla karty SIM. Sam mam 2 karty SIM i mam takie ikony jak Ty 😉

Możesz zmienić ikonę dla karty SIM. 1723576716918.jpg
0 Like
Lernis
Student
Opcje
A jak to sprawdzić bądź zmienić muszę usunąć esim i dodac na nowo ?
0 Like
Lernis
Student
Opcje
Aa sorki
0 Like