Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S24 Aparat - Lepszy? Bez zmian? Poprawiony?

(Temat utworzony: 21-01-2024 11:27 PM)
4336 Wyświetlenia
dewito
Journeyman
Opcje

Witajcie. Jak wypada sprawa z apratem? Został bez zmiany czy jest poprawiony albo inaczej; naprawiony? :winking-face: Teoretycznie powinno być lepiej; przysłona jaśniejsza + 50 megapikselowy teleobiektyw, nowy sof/AI. Jak wiemy aparat w serii S23 nie wyszedł za dobrze - szumy, problemy z nocnymi zdjęciami przy słabym oświetleniu, brak ostrości, sławetny banan. Bardzo mnie ciekawią Wasze opinie na ten temat. Nie chcę podpierać się opłaconymi recenzjami z YT i inny portali/stron społecznościowych. Dajcie znaka. Pozdrawiam

80 Odpowiedzi
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Czy jest szansa że po jakiejś aktualizacji w s24 ultra poprawi się jakość zdjęć w zoomie x30 lub x100? Oto zdjęcie pierwsze to s24u, a drugie s23u. Jestem zawiedziony na chwilę obecną nie ukrywam.

image

image

karolx26
Apprentice
Opcje
Poprawi się napewno bo już pracują nad aktualizacja
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Cóż, poprawiła się jakość zdjęć na zoomie od 5x do 9.9x i to znacznie, ale kosztem jakości ponad te 20x - taki deal zrobił samsung, bo faktycznie dużo częściej potrzebne są zoomy między 1x a 10x niż ponad 20x - chociaż dla wąskiej grupy użytkowników może być to spory problem... ale możemy liczyć na to, że jeszcze coś się poprawi
0 Like
jankiel1796
Voyager
Opcje
Szczerze? Wątpię, że skupią się akurat na poprawie jakości dużego zoomu, biorąc pod uwagę fakt, że ich oczkiem w głowie jest tym razem zoom od 5 do 9,9x...
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
Na szczęście mój s23 ultra otrzymał syn w prezencie więc jak nic nie poprawią z tym aparatem to się zamienię 😂😂😂
0 Like
Premek1988
Pathfinder
Opcje
No wszystko rozumiem ale jeśli coś chcą poprawić i na czymś się skupiają to reszta przynajmniej niech działa jak działała. A jedno poprawili to drugie popsuli.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z pewnością pojawią się aktualizacje oprogramowania, które będą poprawiać działanie aparatu. Nikt jednak nie jest w stanie stwierdzić czy poziom zdjęć przy większych powiększeniach ulegnie znaczącej poprawie.

mroczvs
Explorer
Opcje
Znów firma samsung zawodzi i wydaje sprzęt o wiele gorszy niż poprzednik...
0 Like
tmykrk
Voyager
Opcje

Cześć. Hmm a ja mam problem z obsługą aparatu w S24U. Zdjęcia robię wydawałoby się skomplikowaną lustrzanką gdzie są setki ustawień a nie potrafię zrozumieć, poradzić sobie ze smart...fonem. Szukam informacji o zależności przybliżenia od udziału matrycy w robieniu zdjęć. Przykład. Gdy wybieram wielkość 200 to mam tylko 1 "przybliżenie" 1x. Gdy wielkość jest 12 to mam ich kilka od .6x, 1, 3, 5, 10. Czy z tego wynika, że wielkość 12 to tylko wycinek z całości matrycy? Czy to jest środek na który pada światło i musi być taki "mały" bo ostrość będzie wyłącznie na takiej, małej, powierzchni? Szukam jakiegoś poradnika, instrukcji, opisu jak to ze sobą ma współpracować w sensie przybliżenie- wielkość zdjęcia - ostrość- szumy.

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@tmykrk To dlatego, że przy różnych ustawieniach, robisz zdjęcia różnymi obiektywami i obiektywy te wyposażone są w przybliżenie optyczne (teleobiektyw) i cyfrowe. Obiektyw 200 nie jest teleobiektywem i w pełni polega na robieniu zdjęć w jak największej rozdzielczości, które później można sobie przybliżyć poprzez ich edycję. Obiektyw 50MP i 10 MP posiadają odpowiednio 5 krotny i 3 krotny zoom optyczny. Później do akcji wchodzi zoom cyfrowy i tu faktycznie jest to pewien wycinek z matrycy, dodatkowo wspierany nieco przez algorytmy aplikacji.