Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słabe zdjęcia

(Temat utworzony: 29-01-2024 08:21 PM)
12390 Wyświetlenia
bartzwuzhere
Navigator
Opcje
Siema. Przesiadłem się z S20+ na S24 Ultra... I... nie czuje efektu wow... s20+ robi lepszy portret... ktoś ma jakieś zdanie względem s23 ultra? Bo płakać mi się chce powoli i rozkładam rece... kupiłem ten telefon jedynie pod zdjęcia... jeszcze te niby inteligente korekty które psują każde zdjęcie... 
285 Odpowiedzi
Adas948
Navigator
Opcje
Czy dostał ktoś może odpowiedź z strony samsunga dotyczącą kwesti tej nieszczęsnej aktualizacji aparatu samsunga s24 ? No ile można czekać? ******* mnie zaraz trafi . Tyle czasu od premiery , kto tam pracuje nad tymi aktualizacjami ? Mam ostatnio okazję robić dużo fotek , a wszystko laduje w koszu to nie jest normalne , przetwarzanie ,korekty nic nie pomaga , zdjęcia jak z pogrzebu wychodzą, wyblakłe jak na smartfonie z 10 letnim stażem, najgorzej w pomieszczeniach , budynkach , koszmar, dramat ,tragedia, wstyd. 
Adas948
Navigator
Opcje
Najgorzej jest jak chce komuś się pochwalić pokazać wykonana fotkę udowodnić że ten smartfon jest wart tej ceny , ale jak zrobię juz zdjęcie to zaraz usuwam bo wstyd pokazać , 99% fotek do kosza , wstyd samsung wstyd
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
Polecam zainstalować Gcam Agc 9.1 który jest już dostepny dla s24u ,zobaczysz wtedy możliwości aparatu samsunga, niestety nic nie będzie poprawione przez producenta jeżeli chodzi o przetwarzanie zdjęć AI .
0 Like
Adas948
Navigator
Opcje
Chyba sobie żarty robisz pobrałem jakaś pseudo aplikacje zdjęcia wyglądają jak na 20 letnim smartfonie , to taki żarcik?
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
No właśnie jak pobierasz jakieś "pseudo " apki ,to nie oczekuj cudów... wiedzę nie jesteś w temacie i nie masz pojęcia co to GCAM ,jest bardzo obszerny temat o tym jak dobrze poszukasz na forum ,ktoś robił fajne porównania w s23u z gcam I apką stock . Wejdź sobie na forum xda samsung s23 gcam I tam masz wszystko w temacie.
0 Like
Adas948
Navigator
Opcje
Ok prawda jestem ciemny w temacie a raczej juz bylem teraz sie zorientowaalem no i szału nie ma , większość zdjęć w porównaniach i na wideo wychodzi gorzej , więc nie warto . Producent ma zadbać o to aby poprawiać, korygować i dodawać lub dawać opcję wyboru w funkcjach aparatu , poprzez te głupie aktualizacje np
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
Porównanie wideo jest już stare ,dużo nowych konfiguracji wyszło, na porównaniach wideo jest stary Gcam , ale tak czy siak, zdjęcia wychodzą z niego bardziej miękkie z dużą ilością detali I brak szumu w porównaniu do wersji stock samsung , długo testowałem różne konfigurację gcma i porównywałem zdjecia 1:1 na kompie ,to niestety samsung wychodzi najgorzej do wszystkich konfiguracji gcam ,jedyne z samsunga używam nagrywanie wideo i portret . Aaaa i co ciekawe ,gcam 12mpx jest dużo bardziej szczegółowy od 50 i 200 mpx samsunga ... no i dla jasności to jest apka Google pixela a Google pixel jest w pierwszej dziesiątce w rankingu dxomark, samsung dopiero 24 bodajże.
0 Like
Adas948
Navigator
Opcje
A gdzie mogę pobrać tego gcam? chciałem potestowac ,porównać .
0 Like
Mickor
Voyager
Opcje
Napisz do mnie wiadomość prywatną bo tu linka jak wstawię, to zaraz usuną
0 Like