Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Upiększanie" zdjęć

(Temat utworzony: 27-01-2024 11:53 AM)
8364 Wyświetlenia
falafel87
Journeyman
Opcje
Siema. Przesiadłem się z s21ultra na s 24 ultra. Podpowiedzcie proszę czy aparat w ostatnich modelach tez tak na siłę "upiększa" zdjęcia? Robie zdjęcie w rozdzielczości 200M i wychodzi ładne. Po czym jak wchodzę w galerię to widzę że "mieli" to zdjęcie i nagle zdjęcie się rozjaśnia i zmienia kontrast i nie wygląda naturalnie... jak to wyłączyć? Pomocy 😅
102 Odpowiedzi
falafel87
Journeyman
Opcje
Znalazłem że w opcjach programisty jest jeszcze ustawienie kontrastu. Tam ustawiam na wysoki i jest lepiej.
0 Like
Jhomek
Pioneer
Opcje

Niezależnie od ustawień aparatu czy camera assistant to zdjęcia w zaledwie tygodniowym s24ultra wróciły chyba do poziomu s5. Większość zdjęć nie nadaje się do tego żeby je zatrzymać bo są totalnie prześwietlone albo zbyt ciemne albo w ogóle rozmazane, mam do porównania ip15promax i wstyd przyznać ale iphone z zeszłego roku z września zjada na śniadanie najnowszego s24u. Pozostaje czekać na aktualizacje z nadzieją, że coś naprawią ale znając samsunga tak zostanie a s23u pozostanie dużo lepszym smartfonem od s24u

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

A masz wyłączony "Adaptacyjny ton koloru"?

dejVid21
Pathfinder
Opcje
Ok, dziękuję za odpowiedź:)
0 Like
ArekT
Pioneer
Opcje
No właśnie też szukałem jakiegoś rozwiązania bo tu jest dramat. Tak chamsko poprawione zdjęcia, że się nie nadają do niczego. Po jaką cholerę tak ludzi uszczęśliwiać na siłę.
Rafallbn
Journeyman
Opcje
@falafel87 , wejdź w galerie, następnie 3 kreski w prawnym dolnym rogu, później ustawienia i tam odznacz super hdr. Powinno pomócScreenshot_20240128_000531_Gallery_1000001039_1706396731.png
Foksiara
Apprentice
Opcje
Jestem właścicielką s23 ultra I nawet z dopłatą nie przesiadlabym się na s24 ultra. Chociaż i w jednym i drugim jest coś, co mnie załamało. Niestety po fakcie. Jak wróciłam z nowiutkim flagowcem do domu i dowiedziałam się, że przednia kamera ma 12mpx, myślałam, że spalę ten tel. Może są jakieś ustawienia, żeby polepszyć zdjęcia z przedniej kamery?
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Zauważyłem, ze przy nagrywaniu i zmiany ekspozycji na jasniejsze miejsca, bardziej oswietlone i potem znow na ciemniejsze skacze jasnosc obrazu na ekranie, nie jasnosc wyswietlacza tylko jasnosc jakby obrazu, tak skokowo a nie plynnie i teraz pytanie czy to normalne czy jednak jest cos z aparatem
Coolmac
Explorer
Opcje

To działa! Nie mam już tej beznadziejnej obróbki. Dzięki. Jednak nie działa. Nie wiem od czego to zależy.

0 Like
emimakota
Explorer
Opcje
Hej, czy ktoś może mi pomóc w sprawie zdjęć robionych tylnym aparatem?
Abstrahując od wypalonych kolorów mam wrażenie że na podglądzie zdjęcie to jedno a po zrobieniu jest jakby nie wiem... z filtrem? Wygląda to turbosłabo i nierealnie.

Oczekiwałam że zdjęcia będą petardą a obecnie mój stary s22 robi lepsze zdjęcia niż s24U.

Da się coś z tym zrobić? Szukałam w ustawieniach, myślałam że może to coś z AI ale albo nie umiem albo nie da się tego wyłączyć?

Help! 🥹
0 Like