Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Probleme la WIFI

(Subiect creat la: 12-02-2025 02:15 PM)
85 Vizualizări

Am și eu această problemă

Miokyl
Explorer
Opțiuni
Salut! Pana acum 2 luni am avut un S9+ care la un moment dat a inceput sa piarda semnalul la wifi. Eu eram conectat la wifi dar nu functiona. Nu aparea un semn care sa indice ca nu functioneaza. Acum am un S24+ si am aceeasi problema. Pe wifi doar telefon are problema asta, laptop-ul nu are nimic, si sunt ambele conectate la net cu wifi. Am incercat cu 2 routere, al meu si cel al parintilor si problema e aceeasi. Cateodata mu merge wifi pe telefon pentru 30 secunde, cateodata ajunge la 5 minute.
Parintii mei au A54, respectiv A55 si nu au patit niciodata asta.
26 Răspunsuri
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Salut,

Esti pe comunitatea din Romania si limba utilizata aici este romana. 
Apasa pe cele trei puncte si editeaza te rog postarea si scrie in romaneste.

Daca vorbim de doua telefoane diferite.. sanse sunt destul de mari sa fie de la router sau de la vreo aplicatie pe care o folosesti. 
Folosesti VPN sau antivirus?

Miokyl
Explorer
Opțiuni
Nu folosesc nici VPN, nici antivirus. Problema persista la 2 routere diferite. Am uitat sa precizez ca am resetat ambele routere crezand ca asta e problema dar nu a functionat.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Am patit cerva similar... si pana la urma era vorba despre ceva incompatibilitate intre routere si telefoane. 
Routerele sunt cumva Asus?
Ce au in comun cele doua routere? Brand, setari de securitate la reteaua wifi?

Miokyl
Explorer
Opțiuni
Ambele sunt fiberhome, cele care vin la pachet cu abonamentul de 1gbps de la Digi. Ambele au WIFI6.
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Tare cred ca e vb tot de o incompatibilitate si probabil este vorba despre securitatea retelei wireless. WPA2 Personal / WPA 3 personal, etc. Ai acces la setarile astea pe router?

Miokyl
Explorer
Opțiuni
Am setarile cu WPA. Cea de 2.4 ghz nu are parola, iar cea de 5ghz are.
Miokyl
Explorer
Opțiuni
Edit: cea de 5ghz nu avea WPA activat
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Eu as dezactiva WPA si as pune o parola. Fa asta la tine, de test.. si vezi daca mai patesti.

Miokyl
Explorer
Opțiuni
Banda de 2.4 ghz are optiunea dezactivata. Pe cea de 5ghz am parola.
Miokyl
Explorer
Opțiuni
Am dezactivat, o sa vad daca mai patesc asa si revin cu un reply
ElfStone
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Si ce ai ales din lista? WPA3 personal?

Miokyl
Explorer
Opțiuni
WPA3 - SAE
ElenaP
Samsung Members Star ★
Opțiuni
Salutare. Ești pe forumul din România, poți modifica topicul în limba română.
Ai încercat un reset la ambele routere? Nu cred că este problemă de la telefoane, din moment ce problema persistă pe modele diferite.
Miokyl
Explorer
Opțiuni
Da, am dat restart si nimic. Doar telefoanele au problema asta, pe laptop nu intampin asa ceva.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut. Cel mai probabil cele doua routere sunt configurate asemanator. Ce model sunt routerele? Au vreo optiune de asistenta pentru trecerea de pe o banda pe alta sau de la un AP la altul (roaming)?

Miokyl
Explorer
Opțiuni
Ambele sunt fiberhome, cele de la Digi. Nu stiu sigur daca au optiunea asta. O sa verific si o sa revin cu un raspuns.
Miokyl
Explorer
Opțiuni
Nu am gasit ceva asemanator, dar daca zici ceva legat de trecerea de pe o banda la alta am gasit Band Steering. Asta este?
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Da, aceea este optiunea. Daca ai un singur router fara extender sau alt AP si ambele benzi sunt grupate (ai acelasi nume de retea pe ambele benzi) atunci dezactiveaza acea optiune. Pe routerele de calitate mai buna ea functioneaza corect, dar am vazut pe alte routere ca forteaza dispozitivele sa schimbe banda si uneori acestea raman in aer.

De asemenea, daca benzile sunt grupate intr-o singura retea, sau daca telefonul are inregistrate ambele benzi, seteaza metoda de securitate pe WPA2 la ambele benzi. Mai sunt cateva setari care am vazut ca duceau la probleme de compatibilitate, dar cu dispozitivele mai vechi nu cu cele noi.

Miokyl
Explorer
Opțiuni
Am ambele benzi activate, de 2.4 si de 5, ambele cu nume diferite, plus un extender la parter. Metoda de securitate am setat-o pe WPA 3, la o recomandare de mai sus.
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

E ok si WPA3 daca nu ai dispozitive vechi. Dar extenderul are WPA3? Ideea este ca atat routerul cat si extenderul sa aiba aceleasi setari. Combinatia asta cu router+extender sau chiar mesh este cu cantec. Eu mi-am batut capul 2 ani cu configurarea lor, testand diferite routere si extendere si intotdeauna apareau probleme.  O situatie asemanatoare (daca nu identica) am avut cu un router+extender si in momentul in care incerca sa se conecteze la extender telefonul, nu mai avea internet. Era o problema cu DHCP-ul.

Vezi daca extenderul are o optiune de a modifica adresa MAC a telefoanelor. Asta ajuta multe routere.