Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zasięgiem

(Temat utworzony: 03-02-2024 10:20 PM)
16988 Wyświetlenia
Oliwier997
Explorer
Opcje
Ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem z zasięgiem na S24+? Na poprzednim telefonie miałem zawsze wszystkie kreski, gdy byłem w domu (nieważne czy 4g, czy 5g), a po zmianie telefonu przeważnie mam 2/3 kreski i internet bardzo zamula. Inni lokatorzy mają simki z tej samej sieci i nie mają żadnych problemów, więc to na pewno coś z moim telefonem 😞
106 Odpowiedzi
Adix850
First Poster
Opcje
A czy ktoś kto opisywał tu takie problemy oddał telefon do serwisu i zostało to naprawione ? Albo znalazł na to jakiś inny sposób?
0 Like
Adix850
First Poster
Opcje
Przestawiłem tryb sieci na 3G/2G i teraz mam pełny zasięg, ale prędkość internetu mobilnego nie dochodzi nawet do 10 Mb/s. Wiesz, czym to może być spowodowane, że telefon nie łapie normalnego zasięgu LTE? Pozdrawiam.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Adix850 Możesz mieć po prostu słaby zasięg LTE od danego operatora w tym miejscu. Masz możliwość zrobić test z inną kartą SIM na tym telefonie? Najlepiej innego opearatora.

Adix850
First Poster
Opcje
Zrobię test, ale nie ma tu problemów z zasięgiem w telefonach innych marek w tej samej sieci. Poza tym, nie chodzi tylko o jedno miejsce; problemy z zasięgiem są prawie wszędzie. I na tę chwilę wszystko wskazuje na problem z telefonem. Poza tym, z tego co piszą inni użytkownicy, mają problem z zasięgiem u różnych operatorów w różnych miejscach.
0 Like
Adix850
First Poster
Opcje
Zrobiłem test na karcie innego operatora. Jest tak samo jak na mojej karcie. Znajomy miał pełny zasięg i internet 5G. Przez chwilę po włożeniu karty wydawało się, że jest lepiej – 3 kreski i dobrze działający internet 5G. Ale po chwili zasięg spadł do 1 kreski i wahał się między 1-2 kreskami, a internet działał słabo, nie było już zasięgu 5G. Znajomy kupił S24 FE i ma taką samą sytuację jak ja. Tam, gdzie na innych telefonach jest zasięg maksymalny, my mamy max 2 kreski i zamulający internet. W miejscach, gdzie jest gorszy zasięg i wszyscy mają powiedzmy połowę zasięgu, to my go nie mamy wcale. To jest ewidentnie problem tych telefonów, a nie operatorów sieci. Może nie wszystkie Samsungi S tak mają, ale jest jakaś duża partia, która ma problem z zasięgiem.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Adix850 Generalnie możesz mimo wszystko kontaktować się z serwisem, żeby rzucili na niego okiem. Zrób kopię zapasową i poszukaj najbliższego serwisu w okolicy:

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Adix850
First Poster
Opcje
Oddałem telefon do serwisu z powodu słabego zasięgu. Przeprowadzili diagnostykę i wyszło, że faktycznie coś jest nie tak. Wymienili mi płytę główną, antenę i wszystkie części związane z anteną. W międzyczasie wymieniłem kartę SIM na nową. Telefon odebrałem z zapewnieniem, że wszystko jest już w porządku. I wiecie co? Nic się nie zmieniło 😂Telefon dalej ma problemy z zasięgiem, także polecam się pogodzić z tym, że tak po prostu jest.
0 Like