Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z internetem lte w T-mobile

(Temat utworzony: 31-01-2024 06:49 PM)
1480 Wyświetlenia
kryman28
Pioneer
Opcje
Mam problem z danymi komórkowymi na telefonie s24u, wcześniej również na s23+: jeżeli w różnych lokalizacjach zasięg sieci T-mobile jest niski lub całkowicie zanika to przy powrocie do dobrego zasięgu nie działa internet pomimo wyświetlenia połączenia lte z pełnym zasięgiem, wyłączenie i włączenie danych komórkowych nie pomaga, jedynie przełączenie telefonu na chwilę w tryb samolotowy przywraca dostęp do internetu. Usługa VoLTE jest aktywna. Czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem?
32 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@kryman28 Jeżeli problem jst na dwóch różnych telefonach, podejrzewałbym usterkę karty SIM, bądź innego rodzaju problem po stronie operatora - tak jakby odłączenie i połączenie się z siecią na nowo rozwiązywało zator. Masz możliwość testu z jakąś inną kartą SIM? Najlepiej innego operatora?

lolq1660
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem w s24+ sieć orange, wcześniej s21 bez problemów
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Ja kolego mam dokladnie ten sam problem i tez jestem w t mobile. Wczesniej s20+5g teraz s24U. Telefon pokazuje niby 5g a nie ma internetu, tryb samolotowy na sekunde i juz zasieg jest, czasem jak zgubi zasieg to sam sie odnajdzie a czasem pokazuje 3g potem wskakuje i niby 5g a dalej nic nie ma
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Dodam ze mam dwie nowe karty sim i jest to samo co przy karcie z przed 4 lat. Wiec ani wina telefonu ani karty. Gdyby to byl telefon bylo by tak na jednym, karta odpada bo jest to samo a karty sa nowe, wiec zostaje operator
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Najmniej winien jest operator. Czyli operator zakłóca sygnał?. Wina sprzętową, już seria 23 miała słabe anteny.
0 Like
kryman28
Pioneer
Opcje
W play tego nie miałem ale wtedy miałem s10+. Jeżeli chodziłoby tylko o zasięg to połączenie telefoniczne również by nie działało.
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Ja myślę że wina jednak leży po stronie operatora a konkretnie anten i zasięgu tych anten. Mówiłem wcześniej mając od nowości s20 plus 5g zawsze miałem problem właśnie pod takim tytułem wtedy kiedy telefon był nowy i karta była nowa tak i cztery lata później w tym samym telefonem i z tą samą kartą sim. Teraz mam nowy telefon nową kartę SIM zarówno w nowym jak i starym urządzeniu i problem jest dokładnie ten sam więc gdzie tu widzisz problemy związane ze sprzętem bo gdyby tak było to na jednym urządzeniu zdecydowanie działałoby to lepiej a na drugim gorzej. Tak jak mówię karty są nowe więc to nie jest wina kart i urządzenie jedno i drugie było nowe więc również nie widzę tutaj powodów żeby obwiniać sprzęt bo gdyby to była wina sprzętu problemy by były nieustające A wystarczy przełączenie trybu samolotowego na sekundę i ponowne jego wyłączenie i zasięg już jest
xpromar
Voyager
Opcje
Jeśli na dwóch różnych urządzeniach jest ten sam problem to znaczy że problem leży po stronie operatora. Wymiń kartę sim.
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@kryman28 Spróbuj wysłać sobie ustawienia konfiguracyjne sieci lub ustaw je ręcznie od nowa.