Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z doświetlaniem zdjęć.

(Temat utworzony: 17-02-2024 06:22 AM)
2471 Wyświetlenia
xpromar
Voyager
Opcje
Czy macie też problem z dziwnym doświetlaniem? Robie zdjęcie wchodzę w podgląd, oglądam to zdjęcie i nagle doświetla się o samo przerabia. Jestem w stanie zrozumieć to w trybie automatycznym, ale to samo dzieje się w Pro. Powiem tylko że Super HDR+ wyłączyłem i nadal występuje tem problem. Może macie pomysł jak to wyłączyć.
0 Like
42 Odpowiedzi
elAiden
Navigator
Opcje
W aplikacji Galeria wejdź w ustawienia i odszukaj opcję Super HDR. Odznacz ją.
xpromar
Voyager
Opcje
Przeczytałeś dokładnie co napisałem?
0 Like
elAiden
Navigator
Opcje
Okej, mój błąd.
W ustawieniach aparatu jest jeszcze funkcja "Inteligentna optymalizacja", zajrzyj tam i sprawdź czy któreś ustawienie nie naprawi Twojego problemu
0 Like
xpromar
Voyager
Opcje
Mam ustawione minimum i to tak samo psuje zdjęcia. Ten telefon to badziew, bardzo żałuje tego zakupu i niestety to będzie ostatni zakup czegokolwiek od samsunga.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xpromar  Cześć 

U mnie jest tak samo, oprogramowanie optymalizuje zdjęcie po zrobieniu. 

mpmdembi
Pioneer
Opcje
Niestety nie można tego wyłączyć. Nieco lepiej jest jak robi się zdjęcia w 12Mpix, bo w 50, czy 200 efekt rozjaśnienia jest znacznie silniejszy. Pozostaje mieć nadzieję, że to poprawiają, ale trochę wątpię. Teraz są czasy, że urządzenia są ustawiane przez producenta tak jak jego zdaniem ma się podobać. Kiedyś dużo więcej można było ustawiać. Z jednej strony to jest wygodne, ale czy nie można i tu (tak jak planują w Vivid dla wyświetlacza) dać suwak z jasnością dla postprocesingu?
luk203
Navigator
Opcje
Tez jestem zalamany. W końcu się ucieszyłem z nowego flagowca po 5 latach a tu taki klops. Zalezalo mi na aparacie. Mialy byc cudowne piekne zdjecia a tu taki badziew za 6 koła.
xpromar
Voyager
Opcje

Idą w strone iPhone'a, czyli płać i turlaj się, dostałeś coś, i masz korzystać tak jak my chcemy, nie ma miejsca dla kreatywnych pomysłów.

mareczek87
Pioneer
Opcje

image

image

Witam
Czy jest możliwość wyłączenia tego rozjaśniania zdjęć w s24 ultra? Widać na podglądzie że zdjęcie jest ok. A mimo tego zostało automatycznie przejaśnione.
0 Like