Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z danymi komórkowymi i gpsem

(Temat utworzony: 15-08-2024 09:26 AM)
1559 Wyświetlenia
7sebol7
Journeyman
Opcje
Cześć, używam mojego Samsunga Galaxy S24 już ponad miesiąc i ciągle mam następujące problemy:
1)Dane komórkowe co pewien czas się zwieszają, przez co żeby internet dalej ruszył muszę przełączyć na drugą kartę sim.
2) po pewnym czasie na mapach google GPS zaczyna przerywać a w pewnym momencie pozycje zczytuje co kilkanaście sekund.
Robiłem już całkowity reset telefonu, reset ustawien GPS czy reeboot system. Czy to wadliwy Telefon czy oprogramowanie? Nigdy nie miałem takich problemów z Samsungiem, a wyszło, że linia S chodzi u mnie najgorzej 
27 Odpowiedzi
heisenberg8063
Journeyman
Opcje

Doczytałem się, że wczoraj wyszła aktualizacja dla serii S24. Czy ktoś może z Was ją pobrał i powie czy rozwiązała problem z GPS?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@heisenberg8063 Z tego co zauważono na forum, problem z GPS dotyczył wyłącznie aplikacji Mapy i nie pojawiał się na innych aplikacjach jak Yanosik. Aktualizacja Map z zeszłego tygodnia rozwiązała problem w zasadzie u wszystkich z tym problemem. Sprawdź sklep Play i zajrzyj do sekcji aktualizacji - być może masz wyłączone automatyczne aktualizacje.

heisenberg8063
Journeyman
Opcje

Nie mam jeszcze S24, bo powstrzymuje mnie od zakupu właśnie ten problem z GPS. Czy ktoś z obecnych, którzy mieli z tym problemy może potwierdzić, że po tej aktualizacji map problem ustąpił? @PatrykF skąd masz informacje, że aktualizacja go rozwiązała? Masz może jakieś linki do wątków? 

0 Like
7sebol7
Journeyman
Opcje
W moim przypadku problem z mapami google się zakończył po tej aktualizacji.
heisenberg8063
Journeyman
Opcje

To super, a z tymi danymi komórkowymi udało Ci się uporać? 

0 Like
7sebol7
Journeyman
Opcje
Potwierdze za kilka dni, była teraz duża aktualizacja systemu, na chwilę obecną nie muszę przelaczac tych danych, ale popróbuje i dam znać.
PiotrCh
Expert
Opcje

@Anonymous User Skorzystaj z opcji zresetowania ustawień APN: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Przywróć domyślne.

Następnie Ustawienia -> Zarządzanie ogólne -> Resetowanie -> Resetowanie ustawień sieci komórkowej.

Dodatkowo otwórz Ustawienia systemu -> Połączenia -> Więcej ustawień połączenia i ustaw VPN na "Brak", a Prywatny DNS na "Wyłączony".

Jeśli korzystasz z aplikacji blokującej skrypty reklamowe lub antywirusa, wyłącz te aplikacje, mogą one być przyczyną takiej sytuacji.

Po tych czynnościach warto uruchomić ponownie telefon.

0 Like
Obserwator
First Poster
Opcje
U mnieten sam problem
0 Like