Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[Plotka] Kiedy pojawi się aktualizacja One UI 7?

(Temat utworzony: 14-02-2025 12:54 PM)
8883 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

003-family-galaxy-s24ultra-s24plus-s24-amberyellow-cobaltviolet-titaniumgray.jpg

Na samym początku zaznaczę, że Samsung nie udostępnił harmonogramu z planowanymi datami aktualizacji One UI 7 dla poszczególnych modeli Galaxy. Według ostatnich plotek aktualizacja pojawi się najwcześniej niż za dwa miesiące. Wynika to z faktu, że program testowy One UI beta będzie trwał aż do kwietnia według poniższego nieoficjalnego harmonogramu:

• Beta 4: luty
  • Beta 5: marzec
  • Beta 6: kwiecień

Oficjalna wersja pojawi się dopiero po ukończeniu testów. To oznacza, że aktualizacja One UI 7 pojawi się nie wcześniej niż w kwietniu. Może to nawet nastąpić dopiero w maju. W pierwszej kolejności nową wersję otrzymają posiadacze telefonów Galaxy S24.

Jeżeli jeszcze nie przystąpiliście do programu beta to możecie to zrobić korzystając z poniższego poradnika:

[Poradnik] Jak zarejestrować się do testów One UI 7 Beta?
https://eu.community.samsung.com/t5/porady/poradnik-jak-zarejestrowa%C4%87-si%C4%99-do-test%C3%B3w-o...

Źródło: Sammy Fans

Przejdź do rozwiązania
268 Odpowiedzi
Aros12
Helping Hand
Opcje
Google Pixel, w serii 10 mają juz zrezygnować z procka od samsunga
analyzer65
Hotshot
Opcje
No. Najwyraźniej znaleźli coś innego. Może lepszego, może nie, a najpewniej najbardziej pasującego im do montażu...cena może.
Nie wiem.
0 Like
analyzer65
Hotshot
Opcje
To już jak uważasz.
Ja nie zamierzam kupować smartfona za 3 czy ponad 5tys, być w sumie niezadowolonym bo zbyt późno dostanę aktualizację, która tak naprawdę nie jest niezbędna do życia, a szukając smartfona np czytam, oglądam dużo materiałów w sieci, w tym na YT, a jest tego dużo i świadomie kupuję smartfon, który w momencie kupna ma Androida 14, mam możliwość przystąpienia do testów bety, na własne oczywiście ryzyko, wiem że kolejne wersje Android będą dostępne na wybrany model, będzie tyle i tyle lat wsparcia, ma albo nie ma złącza jack, slotu na SD bo i o takie rzeczy ludzie czepiają się, porównują do innych marek, bo kupili za tyle ale inne można taniej i jest więcej, a i często podobno lepiej.
No to nie rozumiem.
Miałem kilka Samsungów serii A, teraz S. Kilka z serii A miałem i mam od niedawna kolejny (A34 5G) jako służbowy. Na żaden w sumie nie miałem powodów do narzekania. Tyle, że wybierałem długo i świadomie kupowałem.
Ale ja zanim kupię, wiele czytam, szukam, oglądam, porównuję. Finalnie kupuję smartfon nie w 1 dzień, a w 2 tygodnie. Długo ale potem nie narzekam bo mi pasuje.
To, czy Samsung miał czy nie miał czasu na przetestowanie bety mnie nie interesuje. Ktoś coś zanim wypuści, musi przetestować. Jeśli chodzi o testowanie bety...nie wiem. No ja nie mam czasu na latanie z telefonem jak się wysypie z powodu bety, przywracać do pkt wyjścia sprzed bety. Może tu Samsung powinien bardziej pomóc, w razie poważnej awarii smartfona podczas testów bety. Taką mają politykę, a nie inną więc co tu się...
Na siłę nikt nie każe kupować smartfonów Samsunga. Ludzie widzę narzekają ale i tak go kupują więc?
0 Like
analyzer65
Hotshot
Opcje
To teraz tylko czekać na aktualizację trzeba 😊
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Jeszcze czas, S24U i tab S8U posłużą mi z 2-3 lata jeszcze a potem się okaże kto będzie na topie, bo wszystko może się jeszcze zmienić
0 Like
Bolo1985
Navigator
Opcje
A ja mam pytanie z innej beczki czy to jest oficjalne forum Samsunga czy nie ? Bo jeśli wy nic nie wiecie albo jak to autor napisał plotkami no to już to jest mało śmieszne. W maju będzie nowy android w wersji beta , a to oznacza że my mamy już tak stare telefony że możemy mieć tylko łaty bezpieczeństwa. Serio? A może w kwietniu okaże się że zostanie to porzucone i te 7 lat dostaniemy tylko łaty do android 14 😂. Żadnych konkretów nie można tu przeczytać, dlaczego musi być aż 6 wersji beta , przypominam że taki s24u a s25u jest tak minimalna różnica w podzespołach że nie możliwe by na s25u wszystko śmiga a na s24u nie. Jeśli jest to oficjalne forum chciałbym usłyszeć konkrety a nie plotki i nie chodzi mi już o terminy a informacje dlaczego musi być aż 6 wersji beta , jak te samo oprogramowanie które jest na s25 napewno by świetnie działało na s24. I proszę konkrety nie plotki. Gdy będę chciał poczytać plotki to poszukam w internecie. Pozdrawiam
analyzer65
Hotshot
Opcje
Czekaj, z czym coraz gorzej? Z aktualizacjami? Cenami?
0 Like
analyzer65
Hotshot
Opcje
Pominąwszy aktualizacje, to cała reszta to podążanie nie za sprawą techniczną, a jak to wszystko obejść w dużej mierze software'owo. Jak np jakość zdjęć chociażby. Podbijane oprogramowaniem. Ale tak dziś już jest.
0 Like
analyzer65
Hotshot
Opcje
No tak.
Artykuł dobry i taki konkretny. Ok.
Nie będę bronił Samsunga bo nie o to chodzi ale wypuścili S25 od razu z android 15 no bo i S25 nowość o android 15 nowość, ładnie się łączy wszystko ze sobą ale co...nie wyszło. Zdarza się. Jedno co Samsung mógłby zrobić, a nie zrobi to ogólne przyznanie się do błędu. Tylko, że robiąc to, strzela sobie w kolano bo duży procent ogółu nie przyjmie tego z pokorą do wiadomości. No i jest co jest.
Ja mówię...na androidzie 14 trzeba przeczekać ten czas.
A zobaczcie w jakim położeniu są właściciele S25? Kupili sprzęt, a oprogramowanie z błędami. Skutki bywają różne, nawet unieruchomione modele trafiają się.