Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran blokady

(Temat utworzony: 15-02-2025 05:55 PM)
561 Wyświetlenia
Ola531
Explorer
Opcje
Witam przed naprawą telefonu w kwietniu miałam ustawiony ekran blokady z pinem. Po wpisaniu pinu telefon od razu się odblokował i nie trzeba było nacisnąć "ok", a teraz wpisuje pin i muszę dodatkowo kliknąć "ok". Jak to zmienić żeby tego "ok" nie trzeba było kliknąć i telefon po wpisaniu pinu odblokuje się sam ? 
275 Odpowiedzi
Filp_72
Journeyman
Opcje
W poprzednim telefonie (samsung galaxy a40) miałem możliwość odblokowania telefonu za pomocą wpisania czterocyfrowego pinu bez potwierdzania go (byla możliwość włączenia lub wyłączenia potwierdzenia pinu przyciskiem OK) teraz mam nowy telefon (S24) i niestety za każdym razem muszę potwierdzać swój pin. Czy ktoś wie czy mozna to wyłączyć i w jaki sposób to zrobić?
rys3
Pathfinder
Opcje
Na 6 cyfr. I wyłączyć i włączyć OK.
0 Like
PatrykPred
Big Cheese
Opcje
W S24 działa jeszcze procedura wpisujesz pin 6 cyfrowy, zaznaczasz Potwierdzenie bez OK i kasujesz dwie ostatnie, klikasz dalej. W S25 już trochę inna jest procedura.
0 Like
Rozwiązanie
Selixo
Big Cheese
Opcje
Jest nowy myk. Polegana na tym:
1: wpisujesz 6 cyfr i odznaczasz opcję bez OK i zaznaczasz ponownie.
2: przytrzymujesz palec na cyfrach pod gwiazdkami, aż zostaną zaznaczone.
3: przesuwasz zaznaczenie od lewej tak, żeby były zaznaczone tylko dwie ostatnie cyfry z sześciu.
4: naciskasz równocześnie przycisk cofnij i dalej na klawiaturze. Cyfry muszą być cały czas zaznaczone.
4: potwierdzasz już pin tylko 4 cyfarmi. Działa u mnie na s25u. Jak nie wyjdzie za pierwszym razem nie ma co się przejmować i powtarzać aż do skutku.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Potwierdzam, że u mnie również ta metoda działa na S25. Udało się za trzecim razem.

r3d1
Helping Hand
Opcje

U mnie nie działa. Pomijam różnice pomiędzy powyższym opisem, a oknem, które widzę (u mnie nie ma "Dalej", jest "Kontynuuj" nad klawiaturą i |-> na kwiaturze) bo zakładam, że wynikają one z tego, że korzystam z GBoard.

Natomiast niezależnie od ilości prób mam albo:

1. niezgodny PIN, albo

2. system traktuje, że cofnąłem się o krok i oczekuje podania PIN po raz pierwszy.

Chyba, że świadczy to o tym, że jestem "nie najlepszy" w koordynację ruchową :smiling-face:

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@r3d1, Nie chodzi o przycisk cofnięcia do poprzedniego ekranu tylko o przycisk kasowania znaku na klawiaturze. Najlepiej na czas tego triku jest przełączyć się na klawiaturę Samsung. Najważniejsze, to nacisnąć oba przyciski jednocześnie. W przypadku minimalnej różnicy sposób nie zadziała.

r3d1
Helping Hand
Opcje

Ok, to wiem co robiłem źle. Byłem przekonany, że mam klikać "Cofnij", który kontekstowo pojawia się po zaznaczeniu fragmentu tekstu :smiling-face:

Teraz rozumiem, że chodzi jednoczesne naciśnięcie dwóch przycisków znajdujących się na samym dole, po obu stronach przycisku "0".

Działa!

Selixo
Big Cheese
Opcje
Dokładnie tak.
0 Like
Cyś
Explorer
Opcje

Na moim S25 zadziałało. Na mojej klawiaturze musiałem jednocześnie nacisnąć "<X" i "Kontynuuj". Dzięki ✌🏻