Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pielęgnacja urządzenia s24 Ultra

(Temat utworzony: 29-01-2024 04:58 PM)
1122 Wyświetlenia
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Koledzy i koleżanki

Czy moglibyście wykonać test baterii bo chciałbym porównać wyniki. 

W ustawieniach jest baner pielęgnacja urządzenia po wejściu w ten baner na samym dole jest diagnostyka po wejściu w diagnostykę pierwszy baner to diagnostyka telefonu po wejściu wyświetlają się kafelki z opcjami co możemy przetestować na samym dole zdaje się jest opcja testu baterii u mnie wynik tego testu pokazuje żywotność: normalna urządzenie ma zaledwie 4 dni i według mnie coś jest nie tak z baterią są tutaj osoby które chwalą się przeszło dziesięciogodzinną pracą na baterii i chciałbym zobaczyć czy u nich taki wynik pokazuje coś więcej na przykład bardzo dobra albo wzorowa lub coś innego wtedy będę wiedział na 100% czy z moją baterią jest wszystko okej ale i nie tylko z moją wiele osób też da to do myślenia
22 Odpowiedzi
animarcin
Apprentice
Opcje
szybkie pytania
 -lepiej ladowac telefon raz dziennie na maksa czy podładowywać parę razy dziennie oraz coś co również dotyczy tego pytania czy jest sens używania ochrony baterii do 80 procent 
- oraz czy Sot 5h przy s24 to może być coś nie pokojacego przy niskiej jasności głównie na WiFi to Facebooka mess itp?

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Najważniejsze dla akumulatora (w smartfonach nie ma baterii!) jest:
1. Nie przegrzewać! Czyli nie ładujemy w nagrzanym samochodzie, podczas obciążającej pracy (przy graniu jest opcja zasilania tel. z ładowarki bez ładowania aku)
2. Nie rozładowywać poniżej tych 10-15%
3. najmniej istotne - nie trzymać całymi godzinami pod ładowarką na 100%.
Co do ładowania do 80%... ciężko powiedzieć na ile to oszczędność aku a na ile opcja marketingowa - jeżeli ktoś nie potrzebuje mieć 100% to może sobie to włączyć.
Co do ładowania to optymalnie jest trzymać po prostu akumulator między 30 a 70% cały dzień jeśli to możliwe... wygodne jest korzystanie z ładowania indukcyjnego... nie używam tel, to odkładam na ładowarkę (nawet wolniutką 5W) i tyle.
Natomiast Facebook i mess to chyba największe zjadacze prądu w smartfonie.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Baterie litowo jonowe/ polimerowe nie mają pamięci, więc czy będziemy ładować raz na dzień, czy doładowywać to nie ma wielkiego znaczenia. Najważniejsze by jak już opisał @Mighn nie dopuszczać do rozładowania baterii poniżej 10% a już tym bardziej całkowicie. Co do ładowania do poziomu 80% osobiście uważam że jest to lipa i nic więcej.