Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pielęgnacja urządzenia s24 Ultra

(Temat utworzony: 29-01-2024 04:58 PM)
1138 Wyświetlenia
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Koledzy i koleżanki

Czy moglibyście wykonać test baterii bo chciałbym porównać wyniki. 

W ustawieniach jest baner pielęgnacja urządzenia po wejściu w ten baner na samym dole jest diagnostyka po wejściu w diagnostykę pierwszy baner to diagnostyka telefonu po wejściu wyświetlają się kafelki z opcjami co możemy przetestować na samym dole zdaje się jest opcja testu baterii u mnie wynik tego testu pokazuje żywotność: normalna urządzenie ma zaledwie 4 dni i według mnie coś jest nie tak z baterią są tutaj osoby które chwalą się przeszło dziesięciogodzinną pracą na baterii i chciałbym zobaczyć czy u nich taki wynik pokazuje coś więcej na przykład bardzo dobra albo wzorowa lub coś innego wtedy będę wiedział na 100% czy z moją baterią jest wszystko okej ale i nie tylko z moją wiele osób też da to do myślenia
22 Odpowiedzi
3cho
Navigator
Opcje
Tak mam i wczorajsze użycie. Dopiero 4 dnia po adaptacji baterii jest dobrze, wcześniejsze dni krócej trzymała1706545268683.jpg1706545392671.jpg
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Dziękuję ci serdecznie kolego czy podzieliłeś się tą informacją ja telefon ładowałem dopiero dwa razy włączyłem go pierwszy raz w środę i zdaje się że do soboty jeszcze był w okresie adaptacyjnym więc tak naprawdę jestem dopiero drugi dzień bo adaptacji i żyję nadzieją że będzie tak jak mówisz
0 Like
LaMagica88
Student
Opcje
U mnie status : normalnie
Żywotność: dobra
Telefon 4 dzień w użyciu. Dziś od 8 praktycznie ciągle przeglądarka, gry, połączenia. Jest 17:30 i pozostało jeszcze 30 procent baterii także jak dla mnie super
3cho
Navigator
Opcje
Dodam jeszcze... miałem w s23u taki dramat na początku. Przenosiłem z s22u smartswitch i telefon wyczerpany o 18godz. Trudno, zrobiłem pełny restart i wszystko ręcznie skonfigurowałem, i baterią na 1,5 dnia zaczęła starczać. Także naprawdę coś w tym jest, wiem że dzień w dupe, ale niestety tak maja te telefony. Teraz po przejściu na s24u na szczęście od wczoraj już jest dobrze, tak jak miałem w s23u.
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
U mnie status również normalny żywotność dobra ale mimo wszystko zastanawia mnie dosyć spory tren baterii przy normalnym użytkowaniu to jest przeglądanie treści internetowych i tak naprawdę nic więcej
0 Like
3cho
Navigator
Opcje
Sugeruję, ładuj go codziennie narazie, żeby od rana miał 100%, jak telefon zobaczy używanie w ciągu dnia, myślę że lepiej będzie zarzadzc energią i zacznie usypiać nie o trzebne aplikacje
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Sytuacja wygląda w ten sposób że jestem w posiadaniu s20 plus 5g i teraz nowy s20 Ultra niestety moja praca na budowie wypiera ze mnie chęć korzystania z tego telefonu podczas normalnej pracy żeby go nie narażać na niepotrzebne uszkodzenia więc do pracy czyli między godziną 8:00 a 16:00 katuje stary telefon a później przerzucam się na nowy. Telefon odłączyłem wczoraj od ładowarki około godziny 21:00 i na ten moment mam 78% baterii z czego od godziny 8:00 rano do godziny 16:00 telefon był w trybie samolotowym ze względu na kartę SIM tandem więc tak naprawdę przez te 8 godzin telefon zużył 2% baterii i dopiero późniejszym popołudniem będę go użytkował w sposób normalny i szczerze powiedziawszy mając te prawie 80% baterii jest sens żebym znów go podłączał do ładowania nie wpłynie to negatywnie na baterie
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
A czy na nowym s24 również zrobiłeś przeniesienie za pomocą Smart switcha czy zrobiłeś ręczne postawienie wszystkiego bo ja przyznam szczerze że skorzystałem ze smart switcha ze swojego starego s20 plus 5g bo miałem całe mnóstwo aplikacji w tym bankowe sociale i tak dalej i nie chciało mi się tego wszystkiego wpisywać od nowa
0 Like
3cho
Navigator
Opcje
Przestań myśleć w ten sposób, normalnie ładuj kiedy chcesz i jak chcesz, to tylko bateria. Szybciej zmienisz telefon niż bateria osłabnie. Po roku używania s22u i s23u nie widziałem żadnej różnicy w trzymaniu baterii, a normalnie ładuje kiedy chcę, np. 40x dziennie ląduje na ładowarce indukcyjnej na biurku albo w samochodzie. Poprostu odkładam na nią telefon. Nigdy nie wiem kiedy będę musiał uciekać przed wojną więc tel ma być pełny energii :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye: