Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Optymalizacja s24 ultra

(Temat utworzony: 15-12-2024 05:05 PM)
646 Wyświetlenia
sekacz3
Navigator
Opcje
Cześć wszystkim, posiadam s24 ultre od jakiegoś czasu i jeszcze do końca nie rozgryzłam tego telefonu. Macie może jakies porady/ustawienia baterii bądź systemowe które pomogą zoptymalizowac telefon pod względem żywotności baterii? Nie wiem czy ja jestem takim wymagającym użytkownikiem czy o co chodzi,ale przed zakupem w recenzjach słyszałam same superlatywy o baterii a ja muszę się wspomagać ładowarką w ciągu dnia,może są jakieś protipy które pomogą zaoszczędzić nieco energi? 
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi z góry 😁
#bateria #s24ultra #baterias24ultra
0 Like
12 Odpowiedzi
Mighn
Big Cheese
Opcje
S24U sam w sobie jest bardzo dobrze zoptymalizowany i o ile nie zainstalujemy jakiejś źle napisanej apki która nadmiernie pochlania prąd to jest to aktualnie jeden z najdłużej chodzących smartfonów na jednym ładowaniu. Oczywiście warto uruchomić profil wydajności - nie wpływa praktycznie zupełnie na odczucia z użytkowania a ciut oszczędza prąd, oraz troszkę można powalczyć narzędziami good guardians, ale to też na prawdę troszkę tylko poprawi sprawę.
Ja używam telefon na prawdę bardzo intensywnie (w tym sporo grania w dość obciążające gry) I średnio dziennie potezebuje około 1.7 czasem do 2 pojemności akumulatora, ale w dni w które odpuszczę sobie granie to tel. spokojnie daje rade cały dzień, kończąc pod wieczór na jakiś 20-25%
Simmris
Navigator
Opcje
Polecam najpierw zaaktualizować system, w ustawieniach sprawdzić aktualizacje systemu i je zainstalować.

Starać się ładować telefon do max 80/90 procent, wydłuża to żywotność baterii.
Używaj też trybu oszczędzania baterii (wyłącza funkcje odświeżania 120hz, funkcję zawsze na ekranie, czy też korzystania z łączności 5G i inne), tryb oszczędzania włączysz kiedy przeciągniesz górny pasek w dół i znajdź ikonę oszczędzania energii.

Ale głównym powodem jest to aby aktualizować system, i co jakiś czas sprawdzać czy są nowe, również aktualizować aplikacje w sklepie play bo są optymalizowane.

Latwiej i przejrzyściej będzie jeśli zobaczysz sobie na YouTubie gotowe filmiki z ustawieniami do S24 Ultra, wpisz po prostu w wyszukiwarce YouTube "Ustawienia do S24 Ultra".
Pooglądaj filmiki i poustawiaj co Cię zainteresuje. Pozdrawiam serdecznie.
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Nie rozumiem gdzie czytałes same superlatywy na temat baterii, że jest rewelacyjna, jesli 85% użytkowników tego modelu narzeka na krotki czas pracy oraz SOT.
miroON
Big Cheese
Opcje
@Simmris wez przestan kupujac telefon premium proponujesz komus powylaczac wszystko w jakim celu ??
miroON
Big Cheese
Opcje
@sekacz3 posiadasz telefon od jakiego czasu ? miesiac lub dluzej ?
0 Like
sekacz3
Navigator
Opcje
Od końca listopada dokladnie
0 Like
sekacz3
Navigator
Opcje
W sumie to głównie w recenzjach na jutubie
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
Uzywasz przewaznie danych kom wifi czy tego i tego
moglbys-abys wrzucić tu screena Bateria -od ostatniego ładowania ?
0 Like
sekacz3
Navigator
Opcje
Wifi w domu, w pracy dane,raczej glownie na danych komórkowych śmigam,bo w domu jestem gościem 1734292530733.jpg
0 Like