Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opcja przetwórz w galerii

(Temat utworzony: 18-03-2024 05:56 PM)
488 Wyświetlenia
silverek
Pioneer
Opcje

image

image

Czy ktoś moze mi wytłumaczyć jak to jest że gdy w galerii przetworzymy zdjęcie czy 50mp czy 200 mp to nagle magicznie zdjęcie robi się 16mp zarowno w 200 jak i w 50 zmniejsza się rozmiar pliku i rozdzielczość o co w tym chodzi bo logicznie nie potrafię sobie tego wyjasnic z góry dzięki za odpowiedz
10 Odpowiedzi
silverek
Pioneer
Opcje
Czekam na wyjaśnienie,bo nie ukrywam że mnie interesuje jak to jest
0 Like
silverek
Pioneer
Opcje
Zarówno 50 mp jak i 200 po przetworzeniu magicznie zaczynają mieć 16 mp i waża niecałe 2 mb mozecie sprawdzic u siebie czy tez tak to wygląda
0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
U mnie w One UI 6.0 po ustawieniu na 64mpx zdjęcie ma 48mpx, a po ustawieniu na 16mpx ma 12mpx
silverek
Pioneer
Opcje
Też beka trochę ale weź przetwórz zdjęcie i zobacz ile wtedy będzie miało 🤣
0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Ja jeszcze nie mam tej opcji, bo mam smartfona z Play i jeszcze to nie weszło do mojego modelu...
0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Jaki model telefonu?
0 Like
silverek
Pioneer
Opcje
S24 ultra
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@silverek 

Funkcja po prostu reguluje barwę i jasność (przykładowo zdjęć z wewnątrz pomieszczenia - gdzie rzeczy za oknem są prześwietlone) oraz zmniejsza jego rozmiar, żeby przystosować fotkę do wrzucenia do mediów społecznościowych. W większości przypadków nie jest specjalnie przydatna opcja i może nawet popsuć zdjęcie. Jeżeli chcesz regularnie przetwarzać zdjęcia, to rób to z takimi, które są porządnie naświetlone.

silverek
Pioneer
Opcje
Wrzucic coś na sociale spoko ale tak chyba wolę nie przetwarzac tylko w photoshopie sobie resztę poprawić
0 Like