Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One UI 7 Beta - wątek instruktażowy, odpowiedzi na najważniejsze pytania.

(Temat utworzony: 28-01-2025 07:38 PM)
248 Wyświetlenia
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

image

Wątek zawiera odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dot. programuOne UI 7 Beta, oraz niezbędne instrukcje. 

I Kto może wziąć udział w Beta testach? 

W Beta testach mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy, którzy posiadają
 najnowszy flagowy telefon z wolnej sprzedaży o kodzie CSC: EUX/-/EUX/EUX (dawniej XEO) i którzy zakupili telefon w kraju, który jest objęty programem. 

Aby wziąć udział w programie, musimy kliknąć w baner znajdujący się w aplikacji Samsung Members 

Lista Krajów biorących udział w Becie: Korea Południowa, Niemcy, Polska, USA oraz Wielka Brytania.

UWAGA!!! 
- Użytkownicy urządzeń operatorskich (brandowanych) nie mają możliwości wzięcia udziału w testach nakładki.

- Osoby posiadające inne modele, niż najnowszy flagowiec (obecnie seria S24) nie mają możliwości wzięcia udziału w becie (mam na myśli osoby posiadające starsze flagowce lub modele innych serii, niż S) .

- Na udział w becie może mieć wpływ też karta sim, jaką obecnie posiadamy. SIM musi być z PL. 

II Jak anulować widniejącą już aktualizację do testowej wersji nakładki?

Jeśli zdecydowałeś się rejestrację w programie, a Twój telefon wyszukał aktualizację, to istnieją dwie drogi do anulowania aktualizacji :  instalacja bety, a następnie przywrócenie stabilnej wersji lub wypisanie się z programu oraz przywrócenie ustawień fabrycznych. 

III One UI Beta nie działa stabilnie. Co z tym zrobić? 

Z tym za wiele nie zrobimy. One UI Beta to program i oprogramowanie przeznaczone wyłącznie do testów.Może on zawierać różnego typu awarie i błędy. Właśnie dlatego kierowany jest on do ODPOWIEDNIEJ GRUPY ludzi, którzy mają te błędy wyłapać i przyczynić się do wydania jak najstabilniejszej wersji systemu.

Tutaj takie moje drobne spostrzeżenie i rada. Widzę, że dużo ludzi chce przystąpić do programu One UI Beta i po przystąpieniu traktują go jak normalne stabilne oprogramowanie. Potem są tylko pretensje i niezadowolenie na forum, jak coś nie działa. A to wszystko wynika z ich niewiedzy. Moja rada: zawsze warto czytać to, co piszą inni lub to, co jest napisane na banerze Bety. Teraz warto odpowiedzieć sobie na jedno z pytań: dla kogo to jest😉

image

image

IV Dlaczego płatności (np. Google Pay/Portfel Google) nie działają na oprogramowaniu testowym? 

Nie działają one z prostego powodu.
Oprogramowanie testowezostało pozbawione koniecznej certyfikacji, która umożliwia działanie tej funkcji. Jest to dla naszego bezpieczeństwa.  

V Pomimo, że mam telefon, który jest zgodny z wymaganiami programu One UI Beta, nie widzę aktualizacji 

To może świadczyć o jakimś błędzie w oprogramowaniu. Na sam początek można spróbować zapisać się do testów jeszcze raz i odczekać. Jeśli ponowny zapis nic nie dał, można wykonać następujące procedury 

-Wipe cache Partition 
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Ostateczną procedurą w razie niepowodzenia powyższych jest przywrócenie urządzenia do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej. 

Jeśli wszystkie powyżej wymienione zabiegi nie pomogą, to pozostaje wizyta w serwisie w celu identyfikacji i usunięcia błędu.

VI Jak zabezpieczyć się w razie utraty danych? 

Zawsze przed wzięciem udziału w programie warto wykonać kopię swoich danych za pomocą programu Smart Switch:
[PORADNIK] Kopia zapasowa - czym jest i jak ją wykonać
https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-skopiowac-dane-na-komputer-przy-pomocy-smart-s...

VII [Poradnik] Jak wrócić do poprzedniej wersji systemu Android 14?

VIII FAQ w Programie One UI 7 Beta - Najczęściej zadawane pytania

IX Sugestie dotyczące zmian w nowym One UI

X Aktualizacje oprogramowania One UI 7 Beta
2 379 Odpowiedzi
Ankatorro
First Poster
Opcje
+1
0 Like
NikodemK_
Apprentice
Opcje
Jak mogę dostać chodziasz wersję beta One UI7 na moim A52s 5G?

image
0 Like
boruz
Explorer
Opcje
Jest to raczej niemożliwe.
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Nie ma takiej możliwości wersję beta ma wyłącznie seria s24.
Na Twój a52s to nawet nie wiadomo czy wogóle dostanie UI 7.0
NikodemK_
Apprentice
Opcje
Ok dzk
0 Like
Radzia
First Poster
Opcje
A na A34
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Póki nie ma oficjalnej aktualizacji to nie ma innej opcji
Tantris235
Navigator
Opcje

Jak wejść do Android 15 beta w Samsung Galaxy? Nie wiem jak.

0 Like
danielb_88
Voyager
Opcje
Nie ma już zapisów ponieważ Beta dobiega końca.
0 Like
Tantris235
Navigator
Opcje
Aha
0 Like