Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One UI 7 Beta - wątek instruktażowy, odpowiedzi na najważniejsze pytania.

(Temat utworzony: 16-12-2024 12:55 PM)
288 Wyświetlenia
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje

image

Wątek zawiera odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dot. programuOne UI 7 Beta, oraz niezbędne instrukcje. 

I Kto może wziąć udział w Beta testach? 

W Beta testach mogą wziąć udział wszyscy użytkownicy, którzy posiadają
 najnowszy flagowy telefon z wolnej sprzedaży o kodzie CSC: EUX/-/EUX/EUX (dawniej XEO) i którzy zakupili telefon w kraju, który jest objęty programem. 

Aby wziąć udział w programie, musimy kliknąć w baner znajdujący się w aplikacji Samsung Members 

Lista Krajów biorących udział w Becie: Korea Południowa, Niemcy, Polska, USA oraz Wielka Brytania.

UWAGA!!! 
- Użytkownicy urządzeń operatorskich (brandowanych) nie mają możliwości wzięcia udziału w testach nakładki.

- Osoby posiadające inne modele, niż najnowszy flagowiec (obecnie seria S24) nie mają możliwości wzięcia udziału w becie (mam na myśli osoby posiadające starsze flagowce lub modele innych serii, niż S) .

- Na udział w becie może mieć wpływ też karta sim, jaką obecnie posiadamy. SIM musi być z PL. 

II Jak anulować widniejącą już aktualizację do testowej wersji nakładki?

Jeśli zdecydowałeś się rejestrację w programie, a Twój telefon wyszukał aktualizację, to istnieją dwie drogi do anulowania aktualizacji :  instalacja bety, a następnie przywrócenie stabilnej wersji lub wypisanie się z programu oraz przywrócenie ustawień fabrycznych. 

III One UI Beta nie działa stabilnie. Co z tym zrobić? 

Z tym za wiele nie zrobimy. One UI Beta to program i oprogramowanie przeznaczone wyłącznie do testów.Może on zawierać różnego typu awarie i błędy. Właśnie dlatego kierowany jest on do ODPOWIEDNIEJ GRUPY ludzi, którzy mają te błędy wyłapać i przyczynić się do wydania jak najstabilniejszej wersji systemu.

Tutaj takie moje drobne spostrzeżenie i rada. Widzę, że dużo ludzi chce przystąpić do programu One UI Beta i po przystąpieniu traktują go jak normalne stabilne oprogramowanie. Potem są tylko pretensje i niezadowolenie na forum, jak coś nie działa. A to wszystko wynika z ich niewiedzy. Moja rada: zawsze warto czytać to, co piszą inni lub to, co jest napisane na banerze Bety. Teraz warto odpowiedzieć sobie na jedno z pytań: dla kogo to jest😉

image

image

IV Dlaczego płatności (np. Google Pay/Portfel Google) nie działają na oprogramowaniu testowym? 

Nie działają one z prostego powodu.
Oprogramowanie testowezostało pozbawione koniecznej certyfikacji, która umożliwia działanie tej funkcji. Jest to dla naszego bezpieczeństwa.  

V Pomimo, że mam telefon, który jest zgodny z wymaganiami programu One UI Beta, nie widzę aktualizacji 

To może świadczyć o jakimś błędzie w oprogramowaniu. Na sam początek można spróbować zapisać się do testów jeszcze raz i odczekać. Jeśli ponowny zapis nic nie dał, można wykonać następujące procedury 

-Wipe cache Partition 
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Ostateczną procedurą w razie niepowodzenia powyższych jest przywrócenie urządzenia do ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej. 

Jeśli wszystkie powyżej wymienione zabiegi nie pomogą, to pozostaje wizyta w serwisie w celu identyfikacji i usunięcia błędu.

VI Jak zabezpieczyć się w razie utraty danych? 

Zawsze przed wzięciem udziału w programie warto wykonać kopię swoich danych za pomocą programu Smart Switch:
[PORADNIK] Kopia zapasowa - czym jest i jak ją wykonać
https://www.samsung.com/pl/support/mobile-devices/jak-skopiowac-dane-na-komputer-przy-pomocy-smart-s...

VII [Poradnik] Jak wrócić do poprzedniej wersji systemu Android 14?

VIII FAQ w Programie One UI 7 Beta - Najczęściej zadawane pytania

IX Sugestie dotyczące zmian w nowym One UI

X Aktualizacje oprogramowania One UI 7 Beta
2 381 Odpowiedzi
Robertxxxxx
Voyager
Opcje
Już jest. Możecie pobierać
arrrken
Voyager
Opcje
Beta dostępna1734350226394.jpg
konrados
Explorer
Opcje
Przeczytajcie jeszcze tydzien😅1734350242927.jpg
0 Like
konrados
Explorer
Opcje
Globalną!!!!
0 Like
Matwro
Pioneer
Opcje
Ja nie widzę żeby było
0 Like
Chudyyyy
Explorer
Opcje
Jeszcze nie ma baneru
0 Like
konrados
Explorer
Opcje
Jedziemy1734350552358.jpg
0 Like
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Program One UI Beta dostępny już w Polsce!!!

Aby przystąpić do Programu, musisz posiadać urządzenie z wolnego rynku.

1734350226394.jpg

Haborym
Helping Hand
Opcje
No właśnie pobieramy, zobaczymy jak się będzie sprawować:)
0 Like
r3d1
Helping Hand
Opcje

Zajrzałem z ciekawości - u mnie wciąż brak. Nie jaram się betą, nie cisnę, tylko stwierdzam, że u mnie nie ma :smiling-face:

A, uprzedzając - 24 Ultra kupiona od polskiego Samsunga wersja polska :smiling-face: EUX/-/EUX/EUX

0 Like