Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moc s24 ultra

(Temat utworzony: 14-09-2024 01:17 PM)
503 Wyświetlenia
KsieciunioBF
Journeyman
Opcje

image

Od kilku dni posiadam s24 ultra i jestem zachwycony tymi aparatami.
Ale moje pytanie jak jeszcze więcej wyciągnąć z nich, no i jakieś porady na upolowanie księżyca w jak najlepszej jakości:)
22 Odpowiedzi
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Warto zainstalować aplikacje Expert RAW i dodatek Camera Assistant do Good Lock
KsieciunioBF
Journeyman
Opcje
Expert raw akurst mam pobrany :smiling-face: a resztę zobaczę
Pawlix
Navigator
Opcje
Wydaje mi się że poza funkcją dodania skrótu 2x i 100x reszta funkcji w Camera Assistant po prostu nie działa
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Nie zgodzę się z tobą, funkcje takie jak HDR, Wyglądanie zdjęcia, szybkie naciśnięcie migawki robią różnice. Nie na każdym zdjęciu, ale różnica jest. Chociażby w wyglądzaniu zdjęć przy 100x przybliżeniu albo jak szybko telefon zrobi zdjęcie kiedy włączymy szybkie naciśnięcie migawki
0 Like
Pawlix
Navigator
Opcje
Możesz doradzić jakie ustawienia najlepiej ustawić? Ja mam wygładzanie na off, ono działa na każde powiększenie obiektywu czy tylko w przypadku cyfrowego powiekszenia powyżej 5x?

1726407499021_1726407499013_0.jpg
Pawlix
Navigator
Opcje
Czy tutaj coś warto zmieniać? Czy te ustawienia co mam są ok?1726407549106_1726407549097_0.jpg
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Sprawdził bym funkcje,, automatycznie przełącz obiektywy" często w trudnych warunkach lepiej użyć przybliznia z głównej, jasnej matrycy, niż z ciemnego teleobiektywu. Ciekawą opcją jest możliwość nagrywania przez przytrzymanie migawki w trybie zdjęcia. Resztę zostawiłbym jak jest.
PrzemoL82
Troubleshooter
Opcje
Piękna kicia 🤩
LuksLukisG
Navigator
Opcje
O jak zrobisz uchwycisz dobrze księżyc to chyba wszyscy przyznaje Tobie nagrodę za zdjęcie. Niby jest tryb nocny w Camera , RAW, Pro, Expert ale ... zrób zdjęcie Księżyca. 🙃
0 Like