Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gubienie sygnału GPS

(Temat utworzony: 29-04-2024 08:37 AM)
13515 Wyświetlenia
ŁukaszS24
Journeyman
Opcje
Podczas korzystania z map Google, telefon często gubi sygnał GPS. Wyznaczenie ponowne trasy pomaga tylko na chwilę. Po restarcie telefonu, mapy działają już prawidłowo i można z nich swobodnie korzystać. Co można z tym faktem zrobić? Dziękuję.
109 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie wiem w jakim województwie Pan mieszka, ale nadal występują zakłócenia GPS powodowane przez Rosjan, dlatego mogą występować dziwne sytuacje.
gabewu5
Explorer
Opcje
Na s24U czasami doświadczam brak możliwości zlokalizowania mnie przez np. Mapy google. Pomaga restart telefonu. Dzieje się to srednio raz w tygodniu
0 Like
ŁukaszS24
Journeyman
Opcje
Moja lokalizacja to województwo małopolskie. Sprawdzę, czy reset cache pomógł i dam znać. Dziękuję.
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Namoim S24u od początku fixa łapie momentalnie, nawet w domu przez okna zwykle łapie 2-4 satelitów i nie miałem z nim żadnych problemów... chodzi znacznie lepiej od GPSa a A52s (w którym zresztą i tak działał całkiem dobrze). Przy pełnych pomiarach GNSS daje na prawdę precyzyjne odczyty i ma bardzo mało błędów jak na GPS w telefonie.
m4tteo
Student
Opcje
Witam . Samsung s24+. Podczas podróży przy włączonej nawigacji często gubi sygnał gsp . Aktualizacja nic nie pomaga . Ma ktoś podobny problem lub wie jak go rozwiązać? 
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@m4tteoPrzede wszystkim czyszczenie danych Map Google i aktualizacja apki. Dane wyczyścisz w ten sposób:

Ustawienia > Aplikacja > Mapy Google > Pamięć > Wyczyść Dane.

Wyżej jest też instrukcja czyszczenia partycji cache. Nie usuwa żadnych danych - warto wykonać:
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

ŁukaszS24
Journeyman
Opcje
Czyszczenie wipe cache nic nie dało. Nawigacja działa 2 minuty, potem gubi sygnał na kolejne 2 minuty i tak na zmianę. Sprawdzę jeszcze reset danych aplikacji.
0 Like
JakubS24
Student
Opcje
Witam, mam ten sam problem. Nawigacja w telefonie się wiesza im dalej dłużej jej używam tym dłuższy okres zawieszenia. Zaczyna się od 1 minuty około, a nawet ostatnio było 20min, po czym odzyskał telefon pozycje GPS na parę sekund i znowu utracił. Drugi telefon starszy uzywany w tym samym czasie pracuje prawidłowo, więc to na pewno nie wina sygnały tylko albo sprzętu albo oprogramowania. Na razie nie mam rozwiązania.
0 Like