16-03-2024 10:19 AM — edytowano 16-03-2024 10:31 AM
07-05-2024
12:54 PM
– ostatnio edytowany
07-05-2024
01:48 PM
przez
OleksiiA
S24 Ultra nadal nie przypomina sprzętu flagowego. Po ostatniej aktualizacji, nadal zero poprawek jak dla mnie. Mało mnie obchodzi ich grzebanie w fotkach nocnych, kiedy zdjęcia w dzień w rozdzielczosciach 50,200mpix nadal są zepsute. Nic się nie zmieniło w paskudnym procesowaniu, które narzuca na zdjęcia pożółkły filtr. Zdjęcia nadal wyglądają zupełnie inaczej jak ich podgląd na ekranie. To jest w ogóle istna masakra. W Expert Raw można robić zdjęcia w 50 i w 200mpix ale w obu przypadkach są bezużyteczne, bo psuje je zepsute procesowanie. W trybie Pro w 50mpix procesowanie jak się okazuje nie występuje, ale znowu nie ma możliwości zrobić zdjęć w 200mpix. Co to ma być za partactwo ja się pytam? oba tryby są praktycznie wbudowane w telefon, czy Samsung już naprawdę nie ogarnia swoich własnych rozwiązań?.
Chcemy jednego trybu w którym będzie działać wszystko tak jak powinno. Łącznie z możliwością całkowitego wyłączenia tego procesowania. Może być to nawet slider, ala żywość wyświetlacza, z możliwością dostosowania procesowania, z maxymalnego aż po całkowite wyłączenie. Zoom 30krotny też już czas ruszyć, bo jest tragiczny, gdzie w S23 Ultra wychodziło jeszcze w miarę szczegółowe zdjęcie, teraz mamy obraz olejny. Co jest z tym Samsungiem? ja się pytam?, to partactwo czystej wody.
02-07-2024
07:03 PM
– ostatnio edytowany
03-07-2024
11:39 AM
przez
OleksiiA
Mam ten sam problem. Dodatkowo ostatnia czerwcowa aktualizacja pogorszyła jakość zdjęć i zwiększyła ingerencję optymalizacji w zdjęcia . Fotki wychodzą inne gorsze niż te które aparat zrobi . Po kilku sekundach obróbki zdjęcia są dużo gorsze. Dziś dzwoniłem na infolinie Samsunga i konsultant potwierdził ten problem. Nic na chwilę obecną nie można z tym zrobić . Może kiedyś Samsung to poprawi . Tak oznajmił konsultant. Aktualizacja zepsuła aparat fotograficzny a serwis I wsparcie nic nie mogą na dzień dzisiejszy zrobić. To jest skandal
13-07-2024
12:16 PM
– ostatnio edytowany
15-07-2024
08:08 AM
przez
OleksiiA
Ponad pół roku od premiery zdjecia S24 Ultra, w 50mpix/200mpix nadal są zepsute. Ze telefon ma ogrom trybów fotografowania które są totalnie bezużyteczne, bo nie ma ani jednego w którym działa wszystko tak jak działac powinno. Nawet w trybach manualnych takich jak Expert Raw (ktory powinien być natywnym zrzutem z matrycy) nie u Samsunga . Telefon 5 sekund od zrobienia zdjęcia w 50/200mpix narzuca na zdjęcie taki filtr, że zdjęcie totalnie nie przypomina już podglądu który widzieliśmy na ekranie. Zdjęcie robi się żółtawe, słoneczny dzień wygląda jak późne popoludnie, traci na ostrości, jest bezuzyteczne. To ma być manualny tryb we flagowcu za ponad 6tys zł?. W trybie Pro w 50mpix o dziwo proces nie zachodzi ale znowu lipa, bo nie zrobisz zdjęcia w 200mpix. Do tego tryb expert Raw dostał aktualizacje gdzie znacznie bardziej można bezstratnie zdjęcie zbliżyć po zrobieniu, w trybie Pro zdjecie zaraz się rozmywa, więc kolejny z *****, zepsuty tryb. Na Boga czy Samsung zacznie ogarniać wreszcie swoje wlasne rozwiązania?, bo po co nam od groma trybów, gdzie jedyne znośne zdjęcia zrobimy w 12Mpix, w automacie?. W S22 Ultra w 108mpix robiłem w Karpaczu takie zdjęcia, ze glowa mala. Aktualnie na S24 Ultra takiego zdjęcia nie zrobisz nigdy. To jest istne oszukiwanie uzytkownikow. Żałuję do dziś dnia że sprzedałem S23 Ultre. Nie dosc ze wygladal lepiej, plus te jego piekne zoomy.S24 Ultra to przy nim bubel który obok flagowca nawet nie stal. S24 Ultra to zdjęciowo cofka do zdjęć S21 Ultry, nawet zoomami. Z dniem premiery One Plusa 13 zegnam Samsunga bezpowrotnie, trzeba isc w kierunku tych ktorym jeszcze zalezy. Byłem z Samsugiem od S8, przez każdego Nota I cała serie S do S24 Ultry włącznie, zmienialem co rok na najnowszy. Ale powiedziałem sobie dość, dość tego oszukiwania za moje własne, ciężko zarobione pieniądze. Ludzie muszą lepiej zagłosować portfelami, bo inaczej nie zmieni sie nic.
Co jeszcze? sprawdzone przecieki mówią że S25 Ultra wróci kształtem do serii S22 Ultra, ktoś jest zdziwiony? Znowu mają wrócić zaokrąglenia z ekranem włącznie, to dopiero niespodzianka. Choć jak wróca zdjęciowo do serii S22 Ultra, to aktualnie będzie mega upgrade.
Samsung totalnie zlewa uzytkownikow, czas na ostra czkawke, bo inaczej nie zmieni się nic. Chyba że zaczęli podążać droga producenta, który kiedyś robił podobnie, też miał wywalone ***** na sugestie, prośby itp. Nazywał się on Xperia, każdy wie jakie miejsce rynku zajmuje obecnie..S24 Ultra to bubel za ponad 6tys zł, który nie zasługuje na miano flagowca. Ba testując w tym roku wszystkie smartfony od topowych Chinskich producentów, stwierdzam że ostro już został za nimi w tyle. Musimy zmadrzec ludzie.
13-07-2024 10:41 PM — edytowano 13-07-2024 10:42 PM
21-07-2024 03:20 PM
Wczoraj zakupiłem s24 U i te zdjęcia to jakaś tragedia widzę zdjęcie jakie chce nagle jest przerobione tak że idzie do kosza żadne ustawienia nie pomagają, RAW też jest obrabiany a nie powinien być wogole ruszony ... jakąś tragedia w oprogramowaniu
21-07-2024
03:32 PM
– ostatnio edytowany
22-07-2024
04:58 PM
przez
OleksiiA
Dokładnie pelna zgoda. Najlepsze że znowu w trybie Pro jakimś cudem nie przerabia zdjęć w 50mpix, ale znowu nie zrobisz zdjęcia w 200mpix wiec kolejne ***** oczywiscie. Dodatkowo znowu lipa bo Expert Raw dostał aktualizacje gdzie dużo bardziej można zdjęcie bezstratnie zbliżyć po zrobieniu, w Pro zaraz się rozmywa. Telefon ma dużo trybów, ale każdy zepsuty, bo Samsung sam nie ogarnia swoich własnych rozwiązań. Naprawdę ludzie muszą zmadrzec chociaż jeden rok sprzedaż musi polecieć wtedy może zrozumieją, że nie da się doszukiwać uzytkownikow telefonami za 6500tys, gdzie każdy topowy Chińczyk aktualnie zamiata Samsunga pod dywan. Zobaczymy co zrobią z sierpniowa aktualizacja, wszedzie piszą ze Samsung naprawi wreszcie aparaty. Ale z drugiej strony są już przecieki że położyli na tą aktualizacje. Dla własnego dobra lepiej niech ja wydadzą i to konkretną. Albo czeka ich los jaki spotkał kiedyś Xperie. Oni też kiedyś było podobnie cwani, mieli wywalone na uzytkownikow ich prośby, czy sugestie. Każdy wie jakie procent rynku aktualnie Xperia zajmuje. Ja czekam już tylko na One Plusa 13 i żegnam Samunga bezpowrotnie. Idę w stronę tych którym jeszcze zależy. Samsungowi jak widać totalnie przestało. Tyle w temacie. S24 Ultra to bubel który obok sprzętu flagowego nawet nie stal.
11-08-2024 03:46 PM
28-08-2024
10:55 AM
– ostatnio edytowany
02-09-2024
02:07 PM
przez
OleksiiA
Powiedzcie mi Kiedy wreszcie nadejdzie ta obiecana sierpniowa aktualizacja, w której to Samsung tak wielce miał naprawić aparaty w S24 Ultra?. Była mowa o tym, przed premierą ostatnich Foldow. Zaraz wrzesień i jak nadal o niej cisza. Czyżby kolejny raz usiłuje nas oszukać?, może obmyślił sobie ze za pół roku S25?. Nie tedy droga, bubel S24 Ultra to ostatni mój telefon tego producenta a zmienialem co rok na topowy model od Samsunga S8, ale koniec tego, ile mozna?. Tydzień temu sprzedałem zegarek, mam dosyć tego oszukiwania. Nie dajmy się, piszcie o tym wszyscy, znowu cisza, udają ze problem nie istnieje, wyszły Foldy i już olali aktualizacje której temat wraca od pół roku i nadal jej nie dostaliśmy. Co to ma być ja się pytam?.
28-08-2024 10:58 AM
W niedługim czasie Samsung udostępni aktualizację zawierającą nowości z One UI 6.1.1. Możliwe, że w ramach tej aktualizacji pojawią się również poprawki oraz udoskonalenia związane z aparatem. Na ten moment nic więcej nie wiadomo.
28-08-2024 10:44 PM
Jak dla mnie to mega porażka. W życiu takiej pomyłki nie zrobiłem. Osobiście będę oddawał telefon do naprawy oraz próbował rękojmi może oddam ten bubel do sklepu. Nawet karty do portfela nie zrobi beż rozmycia , notatnik , zdjęcia dokumentów, zniekształcone zdjęcia- to tylko niewiele problemów jakie mnie spotkały. Generalnie jestem na etapie pisania wszędzie gdzie się da o wadach tego modelu . To jest kpina i nieporozumienie .