Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dźwięk w S24 ultra

(Temat utworzony: 13-02-2024 08:45 PM)
4009 Wyświetlenia
Mighn
Big Cheese
Opcje
Proszę mi powiedzieć, dlaczego (przy identycznych ustawieniach) S24u ma mniej niskich tonów niż A52s (choć reszta dźwięku jest lekko na plus) oraz absolutnie tragiczny dźwięk w porównaniu z tab S8? Dźwięk jest szczegółowy, wyraźny, ale cholernie płaski i jak wspomniałem praktycznie zupełnie bez niskich tonów, w tab S8 czuć jak pracuje cały tablet przy basach, a w S24 nic, pusto... Spodziewałem się dźwięku porównywalnego do tabletu, a tu mogę najwyżej porównywać do kilkuletniego średniaka i to bez przekonania, który tak naprawdę gra lepiej.
szynas
Navigator
Opcje
Wiadomo że telefon nie musi być idealny ale coś jest nie tak skoro dźwięk jest gorszy niż w telefonach za 500zl....
mitpio
Voyager
Opcje
To chyba nie słuchałeś z s9 Plus
Members_PtPMuP3
Journeyman
Opcje
Witajcie. Od dwóch tygodni posiadam S24 Ultra i ogólnie jestem zadowolony. Ale... No właśnie - jakość dźwięku odtwarzanych multimediów jest - delikatnie mówiąc - słaba. Czytałem recenzje i opinie i wszędzie ten model chwalony jest za dobry, czysty i głęboki dźwięk, a ja mam wrażenia wprost odwrotne - przesiadłem się z mojego starego S21 Ultra 5G i muszę przyznać, że S24 do pięt nie dorasta staruszkowi, jeśli o jakość dźwięku idzie.

Brzmi to tak jakby podglosniony dźwięk że słuchawki, a nie z głośników. Oczywiście dźwięk jest stereo i oba głośniki działają, jednak nie ma żadnej głębi. Nawet mój drugi telefon iPhone 15 gra o niebo lepiej.. 

Próbowałem różnych ustawień, ale w zasadzie nie robią żadnej różnicy. Gdzie może być problem? System aktualny. 
KrystianoGaucho
Journeyman
Opcje
Włączyłeś Dolby atmos?
Members_PtPMuP3
Journeyman
Opcje
Oczywiście. Z i bez efekt ten sam. Czyli brak efektu.
KrystianoGaucho
Journeyman
Opcje
Nie mam porównania jeśli chodzi o inne telefony premium ponieważ jest to mój pierwszy samsung i dźwięk jak dla mnie jest przyzwoity, nie mam zbyt dużych wymagań. Innych pomysłów nie mam chyba, że chcesz kombinować z korektorem ale to już pewnie zależy od własnych preferencji
Members_PtPMuP3
Journeyman
Opcje
Pewnie będę kombinował, ale w porównaniu do S21 - bez kombinowania - tu jest "kiszka"..
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Najlepiej by było gdybyś "znalazł" kogoś z S24U i porównał z drugim egzemplarzem. Wówczas miałbyś pewność czy to jest temat Twojej sztuki czy całej serii. Może wybierz się do jakiegoś elektromarketu i sprawdź z modelem ekspozycyjnym.
Mighn
Big Cheese
Opcje
Recenzje są wyraźnie przepłacone, S24u ma gorsza jakość dźwięku nawet od starego A52s... absolutne zero niskich tonów... głośniki strojone tylko pod czyste odtwarzanie głosu (w tym są bardzo dobre) ale przy multimediach chodzą jak w średniakach za 1500 zł 😞
Members_PtPMuP3
Journeyman
Opcje
No właśnie mam dokładnie te same odczucia. Zero niskich tonów.. W nosie mam to w zasadzie, bo to służbowy telefon, ale zdziwiło mnie, że 'top model' gra gorzej niż sprzęt o trzy generacje starszy
.