Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dźwięk w S24 ultra

(Temat utworzony: 13-02-2024 08:45 PM)
3963 Wyświetlenia
Mighn
Big Cheese
Opcje
Proszę mi powiedzieć, dlaczego (przy identycznych ustawieniach) S24u ma mniej niskich tonów niż A52s (choć reszta dźwięku jest lekko na plus) oraz absolutnie tragiczny dźwięk w porównaniu z tab S8? Dźwięk jest szczegółowy, wyraźny, ale cholernie płaski i jak wspomniałem praktycznie zupełnie bez niskich tonów, w tab S8 czuć jak pracuje cały tablet przy basach, a w S24 nic, pusto... Spodziewałem się dźwięku porównywalnego do tabletu, a tu mogę najwyżej porównywać do kilkuletniego średniaka i to bez przekonania, który tak naprawdę gra lepiej.
63 Odpowiedzi
Klopt3s
Journeyman
Opcje
Dla czego? Tak jest, tak zrobili
Mighn
Big Cheese
Opcje
Żadne wytłumaczenie... od flagowca oczekuje się, że będzie wyraźnie lepszy od sredniaków - w końcu za to się płaci kilka razy więcej, więc trochę dziwnie się robi, jeśli okazuje się, że producent przyoszczędził na czymś w jednym z najdroższych telefonów na rynku...
kenczorf
Navigator
Opcje
Wg mnie właśnie ma znacznie więcej niskich tonów w porównaniu do poprzedniego s22u.
Natomiast ja nie uznaje słuchania muzyki z głośnika telefonu przeciez od tego jest normalny sprzet audio. A nie pierdziawka z glosnikiem o srednicy 1cm...
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, specjalnym audiofilem nie jestem, ale w porównaniu do poprzednich S-ek gra on głośniej, lepiej i czyściej. Przynajmniej takie jest moje wrażenie. 😉

Sprawdzałeś jak sytuacja wygląda przy Dolby Atmos?
Mighn
Big Cheese
Opcje
Nie mam porównania do innych S, tylko do A52s i tab S8, tak jak pisałem, i nie myślę o słuchaniu muzyki, ale chociazby przeglądaniu youtube...
mitpio
Voyager
Opcje
Mam s23 ultra i tu dzwięk jest jak zza kotary .
Porównując do Note 10 plus cZy s9 plus to jest znaczący regres .
Jedyne co może pomóc to apka volume booster geodev.
Używam od lat i rewelacyjnie podbija dzwięk .
Fallorise
Explorer
Opcje
Miałem 15 Pro Max przez 3 miechy, ale z powodów jakości wykonania, których nie mogłem dłużej akceptować, postanowiłem wymienic go na s24 ultra i miałem okazję zestawić oba urządzenia.

Iphone nadal jest tu liderem bo ma nieco lepszy bass i niskie tony.
Samsung jedynie był głośniejszy minimalnie.
Różnica była jednak marginalna i oba grały jak na topke przystało.
Porównanie robiłem na utworach wysokiej jakości na Apple Music.
Nie wiem czy za pomocą YouTube się powinno takie rzecz porównywać.

Co do różnic między s23u a s24u to przepaść...
S23u głosniki wypadały bardzo blado już przy iphonie 13 Pro Max nawet fold 5 lepszy xD

A taki Tab S9 to miażdży nawet iphone 15 Pro Max swoimi 4 głośnikami AKG więc nie wiem czy jest sens porównywać tablet do telefonu.

PS: tak.... wypisane powyżej urządzenia miałem okazję używać
13 Pro Max - 18 miesięcy
S23u - 2 miesiące
15 Pro Max - 3 miesiące
Tab s9 - 2 miesiące
Fold 5 - 2 tygodnie
Naszło mnie na testy ale udało mi się nie być stratnym dużo xD

Teraz pytanie czy wszystko wporządku z twoimi głośnikami?
Może po prostu powinieneś inne ustawienia? Dolby Atmos czy masz włączony?
Mighn
Big Cheese
Opcje
Sprawdzałem i z atmos i bez, z różnymi konfiguracjami equalizera, było po drodze (choć z innych powodów) przywracanie do fabrycznych... testowałem i na YouTubie I na tidalu i na FLAC... I jak już pisałem, do tabletu S8 przepaść gigantyczna - ok, tam jest gdzie upchać głośniki, ale dziwi mnie, że w porównaniu do A52s dzwiek jest co prawda sporo bardziej szczegółowy, ma lepszą średnicę i trochę większą głośność, ale za to jest praktycznie zupełnie pozbawiony basów, nawet na mocnym podbiciu ... a nie oczekuje sztucznie podbitych i przegiętych niskich, tylko jakiekolwiek - choćby tylko tyle ile w A52s już by robiło gigantyczną różnicę.... tak jak by całe audio było strojone tylko i wyłącznie pod wierną reprodukcje mowy i niczego więcej.1707859515236_1707859515228_0.jpg
Mighn
Big Cheese
Opcje
Hmm, sprawdzę apke, może....