Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak NFC w Samsung S24

(Temat utworzony: 29-01-2025 11:16 AM)
377 Wyświetlenia
S24JB
Navigator
Opcje
Witam spadł mi na podłogę telefon i przestał działać NFC . Jak ruszam telefon coś w środku lata . Telefon kupiony prywatnie w sklepie Media Expert na początku roku 2024 . Czy to się kwalifikuje do naprawy ? I jak dlugo taka naprawa może trwać. 
0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
S24JB
Navigator
Opcje
Uruchomiłem tą pierwszą opcje Soft Reset , bo nie posiadam komputera . Żeby sprawdzić czy działa NFC przyłożyłem Dowód Osobisty i szczytało dane z dowodu . Chyba podziałało Ale zeby mieć pewność 100 % jak będę na zakupach sprawdzę czy da się zapłacić zblizeniowo .

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
11 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. W środku lata optyczna stabilizacja obrazu i to jest normalne. Proszę sprawdzić działanie NFC w aplikacji Samsung Members przez diagnostyke.
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, kwalifikuje się to na naprawę, jednak prawdopodobnie serwis stwierdzi uszkodzenie z winy użytkownika i będzie musiał Pan zapłacić sam za usługę. Próbował Pan na początek uruchomić ponownie telefon lub wykonać Wipe Cache Partition?
S24JB
Navigator
Opcje
Sprawdziłem w Members Diagnostyka i NFC pokazuje że jest ok . Przed upadkiem mogłem i płaciłem zbliżeniowo wł.NFC potem już po tym upadku nic się nie dzieje po przyłożeniu Telefonu do czytnika , terminalu płatności.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś ponownie uruchomić telefon?

Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie wykonaj wskazówki podane przez @JasiuTV. Jeżeli to nie pomoże konieczna będzie wizyta w serwisie.
Autoryzowane serwisy Samsung:
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
S24JB
Navigator
Opcje
Jak to wykonać? Wipe Cache Partition
0 Like
Rozwiązanie
S24JB
Navigator
Opcje
Uruchomiłem tą pierwszą opcje Soft Reset , bo nie posiadam komputera . Żeby sprawdzić czy działa NFC przyłożyłem Dowód Osobisty i szczytało dane z dowodu . Chyba podziałało Ale zeby mieć pewność 100 % jak będę na zakupach sprawdzę czy da się zapłacić zblizeniowo .
0 Like
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
W takim razie NFC działa, a problemem może być aplikacja do płatności.