Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalony wyświetlacz, a gwarancja.

(Temat utworzony: 08-01-2025 02:27 PM)
384 Wyświetlenia
Browiec
Explorer
Opcje

Witam, mam w s23U wypalony wyświetlacz po roku czasu (nie od nawigacji) i teraz z racji zmiany polityki gwarancyjnej przez Samsunga nie przysługuje mi wymiana wyświetlacza? 

15 Odpowiedzi
atvandal
Troubleshooter
Opcje
Jaka to zmiana polityki ? Od kiedy pamiętam tuż przed końcem gwarancji odsyłam zawsze wraca z wymienionym wyświetlaczem i bateria
Browiec
Explorer
Opcje
Czytałem na android forum i dzwoniłem do dwóch serwisów to powiedzieli, że ja źle użytkuje telefon na dużej jasności widocznie, powiedziałem że na auto zawsze mam i gdzie jest napisane ile h mogę mieć włączony wyswietlaczt dziennie to dowiedziałem się, że mam doczytać gwarancję 😅 😅
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę wyłączyć telefon na 3 godziny. Jeżeli wypalenie jest w fazie początkowej powinno zniknąć. Co do gwarancji to z tego co wiem telefon z wypalonym ekranem przechodzi przez weryfikacje w serwisie i jeżeli stwierdzą że jest to spowodowane niewłaściwym użytkowaniem odrzucą reklamacje.
Browiec
Explorer
Opcje
Nie ma szans, bo wypalenie już jest kilka miesięcy. W takim razie gdzie mogę doczytać co to jest 'niewłaściwe użytkowanie'? W takim razie zostaje zgłaszenke reklamacji z tytułu rekojmi w sklepie, z uwagi na wady telefonu.
0 Like
atvandal
Troubleshooter
Opcje
No to nie wiem skąd te informacje,nigdy się z tym nie spotkałem i podejrzewam że nie spotkam.Użytkując telefon w ciepłych krajach gdzie słońce powoduje jasność na maxa też odrzucają? Panie jest specyfikacja produktu i jeśli wyświetlacz pracuje rozjaśniony do pewnej granicy to ja jako użytkownik z tej wartości korzystam bo to producent zdecydował że telefon dobiera parametry zgodne z otoczeniem.Jak może mi serwis odrzucić coś co producent zadeklarował jako zgodne z założeniami.Dodał funkcje automatyczną regulację jasności dodał,zezwolił na użytkowanie telefonu w słoneczny dzień zezwolił.Idz do byle jakiego marketu i zobacz na Samsungi każdy jeden wypalony po miesiącu roboty jako sampel a tu mowy o roku użytkowania .Oddaje tak od s10e praktycznie każdego z serii s i ani razu nie miałem problemów z gwarancją a nawet serwis raz klapkę wymienił na nową chociaż się nie prosiłem
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Opisów obchodzenia sie z amoledem jest dość dużo na internecie. Musimy też pamiętać ze z takim wyświetlaczem obchodzimy sie bardziej ostroznie. Co do wypalenie ekranu rozpatruje to sam serwis, ale w większości przypadków gwarancja zostaje odrzucona.
Browiec
Explorer
Opcje
Dlatego rękojmia załatwia sprawę. Przez sklep oczywiście.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak tylko w ten sposób może Pan spróbować.
Aros12
Helping Hand
Opcje
Będą wymyślać byle bzdury żeby odrzucić gwarancje a winę zrzucić na użytkownika. Taki to juz ten serwis