Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalenie

(Temat utworzony: 19-11-2024 04:02 AM)
180 Wyświetlenia
klubheds
Student
Opcje
Witam mam problem od kilku dni nie znikają mi tak jakby Cienie z icon które byly wyświetlane wcześniej ( nie zauważyłem ich wcześniej) , głównie chodzi o górna część ekranu ikon powiadomień oraz statusu , telefon ma 1.5 roku i jestem pierwszym właścicielem z Orange , pytanie brzmi czy mogę coś z Tym zrobić samemu a jeżeli nie czy jest to wada obieta gwarancja 
0 Like
4 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
samemu nie naprawisz ale możesz spróbować testy ekranu zrobić, po 1.5 roku nie powinien się wypalić prócz przypadków ekspozycyjnych które latały caly dniami ale to też przy starszych panelach oled amoled, zrób test, a jak faktycznie jest wypalony daj do orange jest jeszcze gwaracja niech wymieniają panel, odesla do serwisu i ogarna problem tylko nie daj się zbyć i sam nie targaj do serwisu niech to orange robi, niestety z doświadczenia wiem że 2 tygodnie będziesz bez telefonu
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli wypalenie jest w fazie początkowej to proszę wyłączyć telefon na ok 3godz wtedy wypalenie powinno zniknąć. Jeśli jest bardziej widoczne wtedy pozostaje już tylko wymiana wyswietlacza.
klubheds
Student
Opcje
Czy jeżeli ekran będzie wyłączony to wystarczy czy jednak telefon muszę wyłączyć ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@klubheds, Wystarczy, że ekran nie będzie podświetlony. Istnieją też specjalne aplikacje z planszami, które mogą zredukować wypalenie, ale jeśli jest ono bardzo mocne, to pozostaje tylko wymiana wyświetlacza.