Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana szybki wyświetlacza

(Temat utworzony: 08-09-2023 01:07 PM)
1365 Wyświetlenia
MarcinK_
Pioneer
Opcje
Witam,
chciałbym Was zapytać, czy ktoś z Was wie, czy da się wymienić szybkę wyświetlacza w S23Ultra? Pytam ponieważ mam ekran tylko porysowany ale w pełni działający:)

Z góry dzięki:)

Pozdrawiam
Marcin
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tu nie chodzi o odwagę, czy też naprawę. Ja lubię jak telefon jest w swojej okazałości i prezentuje się tak jak został stworzony, no a wiadomo jeśli nakleimy na niego szkło, czy też włożymy w pokrowiec już wygląd swój traci, co nie znaczy że nie lubię dbać o telefony.
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Czyli można powiedzieć, że korzystasz ze swojego smartfona, tak jak został on stworzony. Z jednej strony jest, to normalne i sam próbowałem się przełamać, ale wymaga to też odpowiedniej ostrożności, a u mnie niestety jej brak 😅. Z drugiej strony no płacenie fortuny w serwisie za wymianę szkła też mija się z celem. Takie są plusy i minusy zagiętego ekranu, sporo trzeba zapłacić za szkło i sporo za naprawę. Teraz sobie będę kupował prawdopodobnie Diamond Glass i to też koszta 300zł, więc no można powiedzieć, że ochrona smartfona ogólnie to jakiś koszt 600zl bo te etui od Samsunga też tyle kosztują teraz. Stety czy niestety dodatkowe koszta za mniejszy komfort. Może kiedyś się przekonam do braku zabezpieczenia ekranu, ale to dopiero na smartfonie z płaskim ekranem, wiem że S24 Ultra ma mieć płaski, więc przy S26-28 Ultra pewnie tylko pójdę po folię, bo akurat ryski zawsze wiem, że szkło złapie i tutaj nie ma wyjątków, prędzej czy później się zarysuje, a szczególnie kiedy da się go kobiecie do ręki i to dosłownie, bo 3 kobiety mi 4 ryski już zrobiły na szkle ochronym 😅. Z drugiej strony, czy jak na. Pracujesz w serwisie, to możesz na miejscu pokryć koszta szkła i wyświetlacza i je wymienić, czy musisz, tak jak klient standardowa stawkę za wymianę zapłacić?
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rozumiem każdego użytkownika i to się bardzo ceni jak przychodzi do nas klient z bardzo zadbanym telefonem, ale są też tacy którzy nie wiedzą że pokrowiec powinno sie od czasu, do czasu zdjąć, czy też wymienic i wyczyścić, tylko jest pełno brudu i piachu, więc jaka to ochrona? Myślę że dobrym przykładem jest ostatnia moja sprzedaż S23 który trafił w ręce kolegi z forum i zobaczył jak telefon wygląda noszony bez zabezpieczeń. Co do wymiany to po odejściu od Samsunga prowadzę już od 9 lat swój serwis, więc jedynie w razie usterki ponoszę koszt wyswietlacza, czy innych części. Oczywiście z tym noszeniem bez zabezpieczenia, to jest tylko moje zdanie i ja tak poprostu lubię nosić.
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Z tym się akurat zgodzę. Spora część osób mających na celu dbać o smartfona, doprowadza do jeszcze większych szkód. Ja u siebie zawsze ostrożnie nakładam Szkło i zdejmuje etui 1-2 razy w tygodniu, tak aby móc wszystko doczyscic, soczewki też czyszczę i szpare pomiędzy szkłem a folią. Niestety takowej szpary nie jestem już wstanie w pełni doczyscic i komuluje się tam bród 🥲. Teraz szkło UV lekko zniszczone i sam będę nakładał bo już 3 razy widziałem na żywo co i jak, instrukcje znam i wiem co i jak zrobić. Tutaj akurat fajną opcją wydaje się taka naprawa w własnym serwisie, w którym mamy już gotowy sprzęt i sobie zaoszczędzimy na prowizji no i mamy pewność, że wszystko będzie dobrze. Ja przy szkle ochronnym zaufałem Panu z salonu/serwisu, że szkło będzie pasować na S23 Ultra, powiedział "Na S22 Ultra pasuje, to tutaj też wejdzie". No i weszło, ale no nie pokrywa całego ekranu, w sensie pokrywa 99% wyśiwietlacza, ale tam widać elementy, gdzie wystaje, a szkło nie jest podprowadzone pod mikrofon, przez co tam mam utrudnione czyszczenie smartfona. Kiedy robimy coś sami, to mamy zawsze większą pewność. Ja bez ochrony smartfona nie mógłbym chodzić, ale nie ze względu na wygodę, a ze względu, na to że nie jestem na tyle ostrożny aby smartfon wyszedł w jednym kawałku 😅, z tego powodu też podziwiam akurat, to że w twoim przypadku smartfon się dobrze trzyma bez uszkodzeń.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Oj żebyś widział jakie ludzie przynoszą telefony do naprawy, to aż ma się chęć je oddać i nawet nie brać do ręki. Ostatnio to nawet koleś przyszedł który miał w pokrowcu z telefonem resztki jedzenia, i oczywiście głupie gadanie o trochę zabrudził się. Potem się dziwić że nie ładuje telefon. Parę dni temu, miale 7 telefonów w ciągu dnia na czyszczenie złącza ładowania takie były zapchane.
0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Masakra z tymi ludźmi, w sensie no ja gdybym oddawał telefon do serwisu, to przynajmniej bym to przeczyścił. Z portem ładowania, to też miałem koleżankę i jej kurz wpadł i wykryto, że jest wilgoc, oczywiście nie dbała o warunki dla tego portu. Mówiła, że jak pan z serwisu jej wyciągał, to taka jakby kostka tego kurzu się pojawiła 😵💫. Widziałem nawet, że niektórzy latają ze zbitym szkłem, a po 3 miesiącach idzie, to na matrycę i mają pretensje, że drogo wychodzi 🤔. Współczuję takich doświadczeń osobom z serwisu, zresztą nie dziwię się, że się człowiek wkurzy, jak dostaje smartfona z jakimś jedzeniem w środku, czy pobrudzonym po jakimś soku/piwie/coli itp. Szkoda, że przeczyszczenie smartfona dla wielu osób, to taki duży problem, najpierw w życiu codziennym, a później przed oddaniem do serwisu.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No niestety, dlatego są ludzie co bardzo dbają o telefony i to sie naprawdę ceni że wiedzą ile sprzęt kosztował i jak o niego zadbać, ale są też ludzie brzydko nazwać fleje, bo nikt nie mowi żeby go co dzień wycierać i pucować, ale wytrzeć raz na jakiś czas. Porty ładowania bardzo często zapychaja się od noszenia telefonu w kieszeni.
_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
Witam, czy ktoś wymieniał wyświetlacz e serwisie autoryzowanym samsunga? Jaką była cena naprawy?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wymiana wyświetlacza to koszt 1169 zł. Więcej informacji znajdziesz na poniższej stronie:

https://www.samsung.com/pl/support/wymiana-wyswietlacza/

_Użytkownik_
Helping Hand
Opcje
A nie ma już opcji "naprawa wyswietlacza" była zdecydowanie tańsza
0 Like