Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Setări camera

(Subiect creat la: 23-09-2024 06:27 AM)
238 Vizualizări
Harry2556
Explorer
Opțiuni
Ma puteți ajuta cu niște setări pentru camera? Am vaga impresie ca nu am poze asa calitative. Va mulțumesc anticipat. 

image

Atașez și o poza, mi se pare ca nu sta asa bine pe partea de detalii. Voi ce părere aveți? 
9 Răspunsuri
3nzo48
Pioneer
Opțiuni
Ce detalii ai la poza?
Harry2556
Explorer
Opțiuni
Mi se pare ștearsă, nu zic ca să fie foarte detaliata dar de exemplu în zona frunzelor. Dacă dau zoom sunt nemulțumit de rezultat
Mădălina_
Legend
Opțiuni
Asigură-te că ai suficientă lumină: O lumină bună este esențială pentru fotografii clare. Evită să faci poze în zone întunecate sau cu lumina directă a soarelui.
Stabilizează telefonul: Poți folosi un trepied sau poți sprijini telefonul de o suprafață stabilă pentru a evita fotografiile neclare.
Folosește modul HDR: Modul HDR te ajută să obții mai multe detalii în zonele luminoase și întunecate ale imaginii.
Joacă-te cu setările camerei: Experimentează cu balansul de alb și ISO.
Eu, de exemplu, îmi place să modific luminozitatea în timpul fotografiei.
Uite, ți-am atașat două poze făcute cu A14, în care m-am jucat cu luminozitatea în timpul fotografiei.20240913_185012~2_1000019591_1726244038.jpg20240913_184955~2_1000019913_1726656805.jpg
Harry2556
Explorer
Opțiuni
Mulțumesc
3nzo48
Pioneer
Opțiuni
Folosește expert raw
AlphaBlue
Samsung Members Star ★★
Opțiuni

Salut! La poze nu exista un set universal de setari. Trebuie intai sa te asiguri ca sunt curate lentilele. Uneori, chiar daca le stergi, tot ramane un strat albicios pe ele si este nevoie de o curatare cu un kit foto sau pentru ochelari. Pozele puse aici sunt redimensionate (cam la 2-3MP) si sunt comprimate destul de tare deci sunt mai greu de vazut detaliile originale, dar din cate vad in poza, lumina era mai slaba si expunerea s-a facut intr-o zona mai intunecata (in acel cerc rosu din screenshot) facand sa fie supra-expusa putin dar si zgomotul de imagine mai mare. In plus, avand atat zone mai luminoase car si mai intunecate, probabil a activat si HDR-ul.

Telefoanele au senzori de imagine foarte mici si au nevoie de lumina foarte buna si uniforma. Pentru a putea face poze in orice alte conditii este nevoie de procesare multa, iar diferitele tipuri de procesare pe care le face telefonul nu sunt ideale si nici potrivite in orice situatie.

Citeste aici cum sunt realizate pozele si ai si cateva optiuni care pot influenta calitatea unei poze:

https://eu.community.samsung.com/t5/aplica%C8%9Bii-%C8%99i-servicii/camera-foto-12mp-sau-50-100-200m...

Pentru a obtine poze mai bune trebuie sa te joci mult cu setarile si sa vezi care sunt utile si care te incurca in diferite situatii. La fel trebuie sa intelegi cum functioneaza masurarea expunerii.

image.jpg

3Merlin
Legend
Opțiuni
Bine ai venit în comunitatea Samsung din România!
Prezintă-te, dorim să te cunoaștem...
Pentru a putea primi sfaturi (competente), oferă câteva detalii tehnice despre telefonul tău: model, versiune de Android și OneUI, ce program folosești pentru editarea fotografiilor, etc.
😉
Teo2024
Helping Hand
Opțiuni
Tocmai am observat ca a sosit actualizare pe Galaxy Store la aplicatia Expert Raw. Poate ajuta, nu stiu...Samsung Galaxy S23+
0 Aprecieri
3nzo48
Pioneer
Opțiuni
Și la s24U1727084572709_1727084572698_0.jpg
0 Aprecieri