Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s23 zasięg

(Temat utworzony: 27-02-2023 07:09 AM)
30684 Wyświetlenia
Wojtek01b
Explorer
Opcje
Witam.
Mam pewien problem, otóż po zmianie telefonu i przełożeniu do niego karty sygnał jest znacznie gorszy od tego, który był w poprzednim telefonie. Wcześniejszy telefon to samsung s20fe a obecnie używam s23.
284 Odpowiedzi
mikecoolinsky
First Poster
Opcje
Problem wygląda na globalny. Od 3 miesięcy używam s23 i firmowy mam xiaomi mi10T więc na s23 1 kreska zasięgu a na xiaomi 3 😁 problemy z zasięgiem w mieście, na wsi, w aucie ... generalnie fon super ale po co mi bez zasięgu 😉
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mikecoolinsky, próbowałeś wymienić kartę SIM?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
mikecoolinsky
First Poster
Opcje
Karta sim jest nowa gdyż to jest nowy nr
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mikecoolinsky, a czy przy tej 1 kresce rzeczywiście masz jakieś niedogoności związane z połączeniami, czy możesz normalnie je wykonywać?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
mikecoolinsky
First Poster
Opcje
Tak, działam też na vowifi teraz gdzie w drugim telefonie mam full zasięg to na samsungu są 2 kreski
0 Like
yarson
First Poster
Opcje
Użytkuję S23 od ponad 9 miesięcy. Dużo podróżuję autem. Poprzednio korzystałem z OPPO RENO 5 i 6 pro. Zero problemów w czasie jazdy z zasięgiem, chyba że serio wjechałem w jakąś czarną dziurę. Odkąd mam S23 co chwila zrywa mi połączenia, nawet w miejscach, gdzie zazwyczaj ten zasięg był. Karta SIM wymieniona. Sieć T-Mobile. Ogólnie ostatni raz kupiłem Samsunga. Jestem mega rozczarowany. Co zauważyłem - po włączeniu i wyłączeniu trybu samolotowego moc sygnału rośnie z 88 dB na 109 dB i tak się utrzymuje. Inaczej - z 5 całych kresek spada na maks. 2.
0 Like
maxdila
Student
Opcje

Hej, może dorzucę swoje 5gr do wątku, mam od ponad miesiąca identyczne problemy (w S22U), sieć T-mobile i pomimo często 2 lub więcej kresek mam np. trym alarmowy, problemy lub niemożliwość połączeń, smsy wysyłają się z błędami i przychodzą z opóźnieniem, wychodzę na dwór żeby porozmawiać i tak to nic nie daje.

Absolutnie nie łącze tego z operatorem, byłem wczoraj na lotnisku, w centrum miasta, problem taki sam.

2 tygodnie temu poradziłem sobie z tym robiąc powrót do ustawień fabrycznych (wcześniej wymieniłem sim na esim ale nie pomogło) i wgranie backup, podziałało dopóki 2 dni temu nie zainstalowałem nowej aktualizacji na telefonie, problem znowu ten sam.

Ewidentna wada telefonu/oprogramowania, właśnie szukam nowego telefonu bo to chyba już mój ostatni samsung.

0 Like
Opcje
Pomijajajac połączenia głosowe, tutaj rzeczywiście tak może być.. Ja sprawdzałem zasieg internetu..sieć Play porównywany ze starym ale jarym tabletem S2 urządzenia leżały obok siebie...miejsce z disc słabym zasięgiem.. Stary tablet S2 2 kreski zasieg LTE strony otwiera normalnie YouTube musiało pomyśleć ale po zaladowniu nie było przerywnik transmisji..Samsung S 23 zasieg 1 kreska 3G nie działało nic..pan z bufetu w lokalu także miał S23 z Polskiej wolnej sprezedazy internet identycznie czyli brak..moja S 23 wolna sprzedaż Niemcy...także dziadowstwo jakich mało, mówię o zasięgu sieci internetowej...
0 Like
lukaszuu
First Poster
Opcje
Też potwierdzam, S22 i S23 mają problemy z zasięgiem. Na starym telefonie 4-5 kresek, na nowy S23 1-2 kreski... błąd konstrukcyjny telefonu.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam S22, S23 czy S24 pokazują taki sam zasieg każdy producent inaczej ma informacje o zasięgu. Możemy się cofnąć jeszcze do czasów 2G w starych telefonach Ericsson pokazywał inaczej, Nokia, czy Siemens też mimo że byliśmy zalogowani w tym samym nadajniku.