Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s23 zasięg

(Temat utworzony: 27-02-2023 07:09 AM)
31152 Wyświetlenia
Wojtek01b
Explorer
Opcje
Witam.
Mam pewien problem, otóż po zmianie telefonu i przełożeniu do niego karty sygnał jest znacznie gorszy od tego, który był w poprzednim telefonie. Wcześniejszy telefon to samsung s20fe a obecnie używam s23.
285 Odpowiedzi
sonun
Student
Opcje
Mam identycznie. Tel od pięciu dni i problemy takie, że nie słychać mnie podczas rozmów. Mam jeszcze tydz. na oddanie do sklepu i chyba tak zrobię
0 Like
sonun
Student
Opcje
S23 od pięciu dni i problem z zasięgiem. Nie słychać mnie podczas rozmów. Zasięg jedna kreska w porywach dwie. Reset sieci i inne takie proste sposoby nie pomagają. Sieć Orange
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@sonun, sprawdzałeś czy problem występuje na innej karcie SIM? Spróbuj jeszcze wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Members_1jkZ8sd
First Poster
Opcje

Skoro trafiłem w końcu tutaj, to jestem w gronie tych, którzy już nie mają siły na walkę z serwisem, siecią itp. Problem jest globalny w Samsungu bez dwóch zdań, może to ktoś w końcu przyzna i zrobi coś w tym temacie, bo raczej powinno zależeć firmie na zadowolonych klientach.

U mnie od kilku lat w użytkowaniu Samsungi i wieczna walka z zasięgiem. Starsze modele chodziły jako tako ale już od serii J5 2017, A10,A51, S20FE  ciągle to samo. Faktem jest, że tu gdzie mieszkam nie hulają sieci zbyt dobrze, robiłem przekładki kart, wybrałem sieć o najlepszych zasięgach ale wciąż to jest dzieło przypadku. Najczęściej hasło jakie widzę ,, nie zarejestrowano w sieci". Poprzednie telefony np Huawei, HTC, jakoś to chodziło ale jak się przesiadłem na Samsungi to się zaczęło. Nie kojarzyłem z tym tego, nie myślałem że to wina telefonu, a łączyłem tylko z siecią. Od jakiegoś czasu robię testy na innych markach i tu moje zaskoczenie, zasięg jest, nie rwie połączenia i można się do mnie dodzwonić w każdym miejscu w mieszkaniu.

I teraz zagwozdka,  chciałem kupić nowszy telefon S23+ i jak widzę że to ma być tak samo, to się mocno zastanawiam, czy nie zerwać z przeszłością i iść do konkurencji.

Pozdrawiam wszystkich tych, którzy też już mają dość, wytrwałości.

0 Like
Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Bety dla Polaków nie wypuszczono, a i tak RATUNKU zasieg w serii 23 to katastrofa porażka i tragedia. Ale jak już wcześniej pisałem to wina użytkowników, że chodzimy po górach, wyjeżdżamy w odludne miejsca. Tłumaczenie kolejna tragedia.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maniollo, w przypadku problemów z zasięgiem warto wykonać kilka kroków:

• sprawdzić działanie z inną kartą SIM,
  • zresetować ustawienia sieciowe,
  • wykonać wipe cache partition,
  • zresetować telefon do ustawień fabrycznych bez kopii.

Jeżeli powyższe kroki nie pomogą to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Maniollo
Troubleshooter
Opcje
Wiem że chcesz pomóc, ale nie kupiłem tel żeby co chwila robić resety, cache partitio lub przywracać do ustawień fabrycznych. Moje żelazko ma lepszy zasieg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Maniollo, jeżeli z telefonem występują problemy to warto podjąć odpowiednie kroki. Jeżeli nie zamierzasz skorzystać z moich wskazówek to pozostaje wizyta w punkcie serwisowym.

marin45
Apprentice
Opcje
Mam świadomość że Tm odcina nadajniki 3g, nie mniej zachowanie mojego s23+ jest conajmniej uciążliwe. Mam wrażenie że telefon słabo sobie radzi sygnałem 4g i 5g co powoduje że bardzo często przechodzi na 2g i transmisja spada na edge to nie pozwala na tym telefonie pracować. Czy ktoś ma podobne odczucia? Czy to problem mojej sztuki?
0 Like
cccccc1
Voyager
Opcje
Ale gdzie? W domu? Na polu? Podczas jazdy samochodem? W jednym miejscu sie zmienia czy podczas ruchu? Na wsi? W miescie? Najlepiej podać gdzie dokładnie i sprawdzić zasięg nadajników na tym terenie.
0 Like