Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S23 - problem z dźwiękiem Bluetooth i zestawem głośnomówiącym w aucie

(Temat utworzony: 11-02-2023 04:02 PM)
4912 Wyświetlenia
MariuszGGG
Explorer
Opcje
Mam Samsunga s23, gdzie rozmowy przez zestaw głośnomówiący w aucie dzialaja, natomiast muzyka puszczana w telefonie już nie chce przejść na głosniki samochodu. Wcześniej miałem O+6 i było zero problemów. Przy s23 dzwiek działa tylko to pierwszego rozlaczenia zestawu, później nie działa i trzeba na nowo parować telefon by muzyka była słyszalna przez zestaw, oczywiście znowu do pierwszego rozlaczenia. 😕 gdy dźwięk nie działa to suwak w ustawieniach Bluetooth w pozycji dźwięk jest wyłączony, nie można go przestawić na pozycję ON. Ma ktoś podobny problem ?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MariuszGGG, możesz również zgłosić błąd w następujący sposób zgodnie z podpowiedzią @PatrykFhttps://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

OzzY8v
First Poster
Opcje
Bluetooth MAP zmienić z 1.4 na 1.2. U mnie pomogło. 2 godziny z tym walczyłem.
0 Like
MariuszGGG
Explorer
Opcje
Możesz więcej coś napisać? Jakiś MAC, gdzie go znajdziesz? Itp.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że chodzi o zmianę wersji AVRCP Bluetooth na wersję 1.2. Aby to zrobić musisz aktywować opcje programisty a następnie odnaleźć tam menu Wersja AVRCP Bluetooth.

Jak aktywować opcje programisty?

1. Przejdź kolejno do: Ustawienia > Telefon - informacje > Informacje o oprogramowaniu.
  2. Następnie kliknij kilkukrotnie na opcję Numer wersji.
  3. Opcje programisty pojawią się w ustawieniach telefonu na samym dole.

OzzY8v
First Poster
Opcje
Ustawienia -> szukaj -> Bluetooth MAP - wyświetli się jako opcja programisty - klikasz i zmieniasz
0 Like
MariuszGGG
Explorer
Opcje
Ok, wydawało mi się, że widzę MAC....stąd moje zaskoczenie. MAP znalazlem, zmieniłem na 1.2, trzeba jeszcze iść przetestować 😛
0 Like
OzzY8v
First Poster
Opcje
Dobrze widziałeś. Poprawiłem się później. Pisałem to jeszcze w samochodzie w pośpiechu jak po długiej walce udało mi się uruchomić 😃
0 Like
MariuszGGG
Explorer
Opcje
Sprawdziłem, niestety cały czas to samo. Dźwięk nie działa, przy pierwszym podłączenie tel. z autem. W "szczegółach" bluetooth widzę, że Suwak do dźwięku, nie chce przesunąć, załączyć. Lypa. Pozostaje cały czas połączenie się raz, rozłączenie i ponowne połączenie 😕 by dźwięk np.z YT przechodził na głośnomówiący. Tak wygląda próba przedstawienia suwaka, który wraca do swojej pozycji OFF + gownomuza z automatu 😉 https://tiny.pl/cb8h6
0 Like
OzzY8v
First Poster
Opcje
A próbowałeś w ustawieniach Bluetooth -> połączone urządzenie -> ustawienia tego urządzenia i przełączyć na głośnik albo na inne. Bo standardowo jest na słuchawki.
0 Like
szybkigonzo
Student
Opcje
Udało ci sie to naprawic
0 Like