Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S23 - problem z dźwiękiem Bluetooth i zestawem głośnomówiącym w aucie

(Temat utworzony: 11-02-2023 04:02 PM)
4901 Wyświetlenia
MariuszGGG
Explorer
Opcje
Mam Samsunga s23, gdzie rozmowy przez zestaw głośnomówiący w aucie dzialaja, natomiast muzyka puszczana w telefonie już nie chce przejść na głosniki samochodu. Wcześniej miałem O+6 i było zero problemów. Przy s23 dzwiek działa tylko to pierwszego rozlaczenia zestawu, później nie działa i trzeba na nowo parować telefon by muzyka była słyszalna przez zestaw, oczywiście znowu do pierwszego rozlaczenia. 😕 gdy dźwięk nie działa to suwak w ustawieniach Bluetooth w pozycji dźwięk jest wyłączony, nie można go przestawić na pozycję ON. Ma ktoś podobny problem ?
0 Like
41 Odpowiedzi
Donayo
Voyager
Opcje
Mam dziwny problem z BT.
Niezależnie czy podłączę słuchawki, czy transmiter dźwięk jest dziwnie zamulony, jakby domyślnie włączał się jakiś inny dźwięk, nie multimediów.
Na transmiterze pomaga naciśnięcie zielonej słuchawki.
Wiecie czym to może być spowodowane?

Chodzi o Galaxy S23+.

EDIT: Pomaga wyłączenie obsługi połączeń przez oba urządzenia.
0 Like
MembersNew
Navigator
Opcje

Mam - w pewnym sensie - podobnie na S23  ☹️

Coś jest nie tak z dźwiękiem BT i dźwiękiem w ogóle. 

0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Mam podobnie i odkryłem, że pomaga wyłączenie obsługi połączeń. Tylko to żadne rozwiązanie.
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Na s22 było to samo mi pomogło zmiana kanału na routerach w domu Były zakłócenia które wpływały na Bluetooth oraz chyba była jakaś łatka naprawiająca Ale najbardziej pomogło właśnie zmiana kanału w routerze A najlepiej w ogóle wyłączyć 2,4 GHz na routerze ale to jest raczej nierealna
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Router raczej nie ma wpływu w moim przypadku, bo rzecz ma miejsce na dworze i w samochodzie.
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Zacznij od podstaw Zresetuj ustawienia sieciowe w telefonie Później Połącz wszystko od nowa Wyłącz synchronizację Bluetooth oraz WiFi z kontem Samsung żeby się nie zaciągły znowu stare ustawienia. Usuń również w samochodzie wszystkie urządzenia Bluetooth jakie miało i do tej pory najlepiej zrobić reset radia ustaw wszystko od nowa Połącz od nowa telefon z radiem i zobacz czy wtedy wszystko jest w porządku Ja w Audi z Radiem miałem podobnie i z telefonu ustawiłem wszystko po resetach od nowa I teraz nie ma problemu.
0 Like
Donayo
Voyager
Opcje
Nie mam radia z BT, mam transmiter. Poza tym problem występuje na wszystkich urządzeniach audio, więc odbiornik nie ma tu nic do rzeczy. Dodawałem wszystkie urządzenia od nowa przedwczoraj, bo telefon mam od niedawna. To jest kwestia jakiegoś ustawienia, które traktuje podłączone urządzenie domyślnie jako urządzenie do rozmów, a nie do multimediów.
0 Like
franklyn777
Explorer
Opcje
Dokładnie mam identyczny problem. Po rozłączeniu i połączeniu bluetooth czy to w aucie czy też w galaxy buds dzwięk leci z innym próbkowaniem. Oddałem tel do serwisu (wymiana pł gł) problem cały czas istnieje. Więc to nie wina sprzętowa a programowa. Mało tego, serwisy znają ten problem, raportują w Samsungu i nic. Nadal lipa.
0 Like
MariuszGGG
Explorer
Opcje

Cześć, jest to mega słabe, że w telefonie za grube tysiące, bluetooth działa gorzej, niż w chińczyku za 300zł 😕

Obecnie radzę sobie w następujący sposób:

Gdy odpalam samochod, tel. łączy się automatycznie przez bluetooth (rozmowy działaja, ale nie działa muzyka puszczana przez tel. na zestaw), muszę wyłączyć bluetooth w telefonie i jeszcze raz wlaczyc. Ponowne podłączenie się pod samochód rozwiązuje problem. Z powyższego - jest to usterka telefonu SAMSUNG. Z kazdym innym testowanym telefonem (Xiaomi, One+, Iphone) nie było tego problemu. Telefony łączyły się z samochodzem i od razu działała puszczanie muzyki na zestaw przez bluetooth. Pytanie, czy samsung zamierza cos z tym błędem zrobić czy odpiszą jak w przypadku wadliwych soczewek  - proszę korzystać z zooma :face-with-tears-of-joy: hahaha