Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S23 Ultra nie działa 5G Orange Flex

(Temat utworzony: 20-06-2023 07:26 AM)
3340 Wyświetlenia
westerchester
Pathfinder
Opcje
Posiadam S23 Ultra 512GB. Mam orange flex z eSIMem i za cholere nie dziala mi internet 5G w zasiegu nadajnika obok mojego domu (Warszawa Włochy). Na tym samym numerze mam także router z internetem domowym LTE (Huawei B535). Kiedy jestem podlaczony do routera oczywiscie dziala mi internet po WiFi. Kiedy przełączę sie na dane komórkowe a w ustawieniach telefonu mam automatyczne przełączanie 5G/LTE/3G/2G nie mam internetu w sieci 5G chociaz mam pełny zasieg. Po przełączeniu na LTE/3G/2G internet na LTE działa bajka. 
Spotkał sie ktoś z czymś takim?
26 Odpowiedzi
kamciiooo
Explorer
Opcje
Ja na s 22 ultra miałem kupiona opcje 5g i też nie nie chodziło, zgłosiłem. Do Oramge i włączyli mi zasieg 5g
westerchester
Pathfinder
Opcje
U mnie nie mogą dojść co jest. 5G niby włączone a po przełączeniu się na dane mobilne 5G po jakiejs minucie rozlacza mi internet chociaz mam dobry zasięg.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@westerchester Próbowałeś konfigurować ręcznie APN internetowy?

Wejdź w:
Ustawienia > Połączenia > Sieci komórkowe > Nazwy punktów dostępu > Dodaj

Następnie wprowadź te dane:

• Nazwa: Internet
  • APN: internetipv6
  • Nazwa użytkownika: internetipv6
  • Typ APN: default,supl
  • Protokół APN: IPv6
  • Protokół roamingu APN: IPv4
  • Wybierz ikonę menu i Zapisz.

Dane bezpośrednio ze strony Orange:

https://www.orange.pl/omnibook/konfiguracja-internetu-mms-sms-w-telefonie

Spróbuj też z czyszczeniem partycji cache (dobre na błędy po aktualizacji, albo zgrywaniu danych ze starych urządzeń):

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Ja123456789
Journeyman
Opcje
Witam,
U mnie też występuje problem z zasięgiem 5G.Co chwilę go rozłącza i przechodzi na LTE i znowu na 5G (telefon cały czas jest w tym samym miejscu),problem zgłaszany do Samsunga ale żadnej odpowiedzi.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Ja123456789 Sprawdzałeś jak jest z zasięgiem 5G w Twojej okolicy? Polska sieć 5G jest nieco "oszukana" i nie do końca działa tak jak powinna. Jeżeli telefon jest w zasięgu sieci 5G, będzie starał się z nią połaczyć, będzie jednak zawsze starał się automatycznie wybrać ten rodzaj transmisji danych, który jest najbardziej wydajny (najczęściej ten najstabilniejszy).

Skonfiguruj sobie jeszcze APN internetowy. Wpisz "Konfiguracja APN Internet <<nazwa sieci>>" i wyskoczy Ci coś na pewno. Ścieżka do wpisania danych jest w tym miejscu:

Ustawienia > Połączenia > Sieci komórkowe > Nazwy punktów dostępu > Dodaj.

W miarę możliwości, gdy widzisz, że problem występuje, prześlij raport o błędach. Zwykle trzeba trochę poczekać na odpowiedź, ale wtedy dość jasno dostajemy powód i przyczynę występowania błędu, jeżeli tylko wszystko wykonasz poprawnie.

Samsung Members > Raporty o błędach > Wsparcie.

Ja123456789
Journeyman
Opcje
Zgłoszenie było robione,zasięg jest stabilny,ponieważ ten problem nie występuje np. na telefonie S21 Ultra 5G lub S21 FE 5G.
APN-y są prawidłowe napewno,wiem że zasięg jest oszukany ale mimo wszystko w miejscu gdzie jest zasięg 5G powinien trzymać go stabilnie.
0 Like
Adek1432
First Poster
Opcje
Działa w play
0 Like
Daro1280
Pathfinder
Opcje
Mam Samsung Galaxy S 23 ultra w Play i też kłopoty z 5 g
0 Like
Ja123456789
Journeyman
Opcje
A jakie masz dokładnie kłopoty?u mnie nie trzyma stabilnie zasięgu,łapie 5G i za chwilę wraca na LTE i tak w kółko
0 Like