Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy s23 ultra słabe wibracje

(Temat utworzony: 21-02-2023 12:39 AM)
2036 Wyświetlenia
LoliM4A1
Navigator
Opcje
Czy wibracje w tym telefonie faktycznie są takie słabe? Przesiadłem się z galaxy note 8 i mam wrażenie, że siła wibracji jest przynajmniej trzykrotnie słabsza na 23 ultra. Na starym telefonie mogłem ustawiać np. budzik na samych wibracjach i bez problemu spełniał swoje zadanie. Jeszcze nie miałem wielu okazji sprawdzić jak sprawuje się to na codzień, ale mam wrażenie że jeśli ktoś będzie dzwonił lub przyjdzie powiadomienie, to nie będę o tym wiedział. Nie przepadam za powiadomieniami dzwiękowymi, więc jest to dla mnie pewien problem.
0 Like
17 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, najlepiej będzie jak porówna to Pan z innym takim samym modelem i zobaczy czy wibracje się różnią.
Jeśli tak to pozostaje reset do ustawień fabrycznych we własnym zakresie.

Jeśli natomiast to nie pomoże, to trzeba by udać się do autoryzowanego serwisu
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy intensywność wibracji ma Pan ustawione na max?Screenshot_20230221_064600_Settings.jpg
Davvid1985
Voyager
Opcje
Witam oprócz intensywności wibracji wpływ na nią ma etui, jeśli takowe jest założone. Przypadek z autopsji. Pozdrawiam
LoliM4A1
Navigator
Opcje
Note 8 jest w etui led view cover, ultra dopiero mam zamiar zabezpieczyć podobnym. Gdy na nowym telefonie mam włączone "dźwięk wibracji dla połączeń przychodzących" to efekt jest trochę słabszy jak na starym telefonie z założonym etui. Jednak ten efekt można uzyskać tylko dla połączeń, na ósemce nie odnoszę wrażenia żeby były dokładane jakiekolwiek efekty dźwiękowe, nie ma tam nawet takie opcji do ustawienia.
0 Like
photonixon
First Poster
Opcje

...to nie jest wrażenie- to fakt. -  S23 ULTRA ma tragiczne wibracje- mam porównanie z Note10+... 

W S23 Ultra są ledwie wyczuwalne NA MAX poziomie ustawień...

Mam nadzieję,  że to kwestia softu a nie silniczka wibracji bo jeżeli tak jest to zapomnijcie o używaniu telefonu za 7K w trybie  "only vibration" bo nikt się do Was nie dodzwoni...

LoliM4A1
Navigator
Opcje
Porównałem jeszcze Ultra z s20 fe i fe ma trochę mocniejsze wibracje, ale obu daleko do starego dobrego note 8. Od zawsze korzystam z telefonu w trybie wibracji i jest to ogromny minus jak dla mnie. Połączenia jeszcze ratuje ten dodawany dźwięk, ale jeśli do budzika, a zwłaszcza powiadomień czegoś takiego nie dodadzą to będzie dramat.
0 Like
LoliM4A1
Navigator
Opcje
Porównałem bezpośrednio z takim samym modelem w sklepie i niestety wibracje w nowym Ultra są słabe.
0 Like
jendru
Student
Opcje
Samsung zmienił silniczek od wibracji w serii S22, a w S23 jest taki sam. Gdy przesiadłem się z S20+ na S22U(obecnie mam S23U) to byłem w szoku jak można tak osłabić wibracje. W wielu miejscach piszą, że teraz jest dokładniejszy, bardziej precyzyjny silniczek. Ja tego w S20+ nie uważałem za mało precyzyjny. Nawet jeżeli teraz mamy bardziej precyzyjny to co po nim jak w często się go nawet nie wyczuje. Ja od S22U przegapiam wiele powiadomień, a to się nie zdarzało w S20+ i wcześniejszych.
0 Like
Novycky
Student
Opcje
Trafiłem tutaj bo mam z moim S23 identyczny problem jak autor wątka. Siedząc przy stole telefon leży na blacie obok ręki i nie słychać/nie czuć, że ktoś dzowni lub pisze. Jest to dramat!