Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 Ultra Zdjęcia przeostrzone?

(Temat utworzony: 10-09-2023 06:16 PM)
850 Wyświetlenia
Ster5
Pathfinder
Opcje
Czy da się zmienić w ustawieniach aby zdjęcia robione S23 Ultra po powiększeniu nie były takie nie naturalne, jakby malowane pastelami albo farbami?

image

9 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Może wyłączenie optymalizatora scenerii przyniesie jakieś efekty.Screenshot_20230910_191817_Camera.jpg
Ster5
Pathfinder
Opcje
Próbowałem optymalizatorem ale on tylko zmienia barwy, natomiast efekt ostrości jest ciągle taki sam
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Można zresetować ustawienia aparatu, ale to formalność jedynie będzie. Myślę, że raczej będzie trzeba się z tym pogodzić. Oczywiście pewności nie mam. Można też na trybie Pro zawsze próbować.
Mickor
Voyager
Opcje
To jest samsung ,tak jest i koniec, żadne cuda tu nie pomogą.
Ster5
Pathfinder
Opcje
Po wyczytaniu o istnieniu dodatku/aplikacji zwiększającej możliwości ustawienia aparatu o nazwie Camera Assistant, po przestawieniu w niej opcji Wygładzanie Zdjęcia - trochę się poprawiło.
jerryjola
Student
Opcje

Witam. Zamieniłem niedawno note20 ultra na s23 ultra. Bateria na duzy plus. Ale mam niefajnie e idczucua co do aparatów x3 i x10... akwarele. Mało szczegółów . JJakby to były cropy z obiektywu głównego, ale z s9.... Note20 ultra miał na zoomie x5 dużo więcej szczegółów...dużo, dozo więcej. Jestem mega zawiedziony i niedowierzam, ze tak moze byc w ta topowym smartfonie. Czy ten Camera Assistant to ze strony Samsunga, czy z Google Play?

0 Like
Ster5
Pathfinder
Opcje
Camera Assistant jest do pobrania w sklepie Galaxy po zainstalowaniu w ustawieniach aparatu pojawi się na końcu nowa opcja Camera Assistant z dodatkowymi właśnie ustawieniami.
0 Like
jerryjola
Student
Opcje

Dziękuję. Zainstalowałem.  Będę testować. Ale ciekawe, czy tak ma być, czy jest jakiś problem. Może spróbuje przywrócić do ustawień fabryczny h. Cis mi Przemka elo przed oczami, że chyba któryś z yuotuberów mówił, że miL problem z aparatami w s23 ultra, że musiał zresetować do fabrycznych. Muszę gdzieś jeszcze poszukać. Bo prawie się załamałem jakością fotek z s23 ultra na x3 I x10 w porównaniu z note20 ultra. Główny zaś jest na szczęście lepszy

0 Like
Biohazard010
Pioneer
Opcje

Przesiadka z s 22 ultra , co do aparatu trzeba wyłączyć hdr, optymalizator scenerii i włączyć średnie wygładzanie . Niestety zoom X 10 mydło! I najgorsza rzecz ...... przedni aparat totalne dno ! zdjęcie przepalone , zbyt wyostrzone , mało szczegółu ... W S 22 matryca 40 megapikseli jest o niebo lepsza . 

0 Like