Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 Ultra - problem z animacjami, podczas wychodzenia z aplikacji

(Temat utworzony: 14-04-2024 12:53 PM)
801 Wyświetlenia
Frugoski
Explorer
Opcje
W aktualizacji One UI 6.1 (marcowej) wprowadzili nowe animacje, które głównie różnią się tym, że teraz tak jakby płynnie rusza się tapeta przy wejściu i wyjściu z aplikacji. Z tym, że czasem zdarza się że właśnie przy wychodzeniu z apki ta tapeta dziwnie przeskakuje. Zdarza się to z różną częstotliwością. Na pewno trzeba mieć włączone sterowanie gestami. I miec ustawioną tapetę na której coś jest, bo oczywiście na tapecie np w jednym kolorze nie będzie tego widać. Załączam film jak to wygląda. 

Robiłem wipe cache, tak samo resetowałem systemowy launcher One UI i nie pomogło. Od razu jak wyszła aktualizacja z poprawkami z kwietnia to też zainstalowałem i nie za dużo się zmieniło. Wydaję mi się, że trzeba czekać na wydanie nowej wersji launchera, ale z tego co widzę nie za bardzo się Samsungowi z tym spieszy. 

Czy wy też macie taki błąd?

0 Like
20 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A wipe cache partition próbowałeś? Możliwe że jest to chwilowy błąd systemu i przy kolejnej aktualizacji zostanie to naprawione.
Frugoski
Explorer
Opcje
Próbowałem wipe cache też nie pomogło. Myślałem, że naprawią to w kwietniowej poprawce, ale niestety tak się nie stało. Czekam na aktualizacje Launchera ale nie wiem kiedy wydadzą xD, wystarczy spojrzeć na apk mirror, że różnie bywało z czasem wydawania.
0 Like
Frugoski
Explorer
Opcje
Jak podasz jakiegoś swojego maila to mogę Ci podesłać nagranie ekranu jak to wygląda, bo tu chyba się nie da
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tu też się da wysłać tylko musisz poczekać aż nagranie zostanie przetworzone przez moderatora.l, albo wysłać jako link do YouTube
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Frugoski, filmik został zatwierdzony. Błąd możesz zgłosić wraz z logami systemowymi w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Frugoski
Explorer
Opcje
Dziękuję, zgłaszałem błąd nawet więcej niż raz. Dostałem odpowiedzi że dziękują za zgłoszenie i że odpowiedzą po weryfikacji. Tylko, że to było kilkanaście dni temu już. Chyba ten problem nie jest tak popularny i boje się że mają go gdzieś.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Frugoski, na pewno nie mają, czasami weryfikacja zajmuje więcej czasu, w niektórych przypadkach na odpowiedź trzeba czekać ponad miesiąc. Zwróć uwagę, że takich zgłoszeń może być bardzo dużo, więc siłą rzeczy nie da się każdemu odpowiedzieć w ciągu nawet kilku dni.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Frugoski
Explorer
Opcje
To prawda, ale mam nadzieję że tym się zajmują. Ogólnie szukałem wielu "zaleznosci" I wiele rzeczy wykluczyłem (wipe cache nie pomogło, tak samo resetowałem systemowego launchera, kwietniowa aktualizacja, wyłączałem nawet niektóre funkcje w goodlock, zmieniałem skalowanie animacji w opcjach programisty itd). Nic nie pomogło. Mi się wydaje, że naprawią to w aktualizacji systemowego launchera - tylko teraz pytanie, jak myślisz kiedy ona wyjdzie?

Ostatnia aktualizacja najnowsza jest z 30 marca.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Frugoski, a próbowałeś hard resetu i sprawdzenie animacji przed wgraniem kopii zapasowej?

Witaj na Forum Samsung!