12-02-2023 07:49 PM
Witam i pozdrawiam.
Jestem tu nowy i jeszcze nie umiem połapać się na tej stronie.
Wreszcie zmieniłem telefon samsung galaxy s3 na samsung galaxy s23 ultra. Od razu zmieniłem też kartę sim na esim. Mam kilka pytań.
1. Dlaczego, przy każdym uruchomieniu telefonu, wyświetla mi się komunikat "Zaktualizować karty SIM? Ta funkcja sprawdzi obecność nowych i usuniętych kart SIM. Urządzenie eSIM 1 rozłączy się na kilka sekund, aby umożliwić aktualizację kart SIM. Nie teraz. Aktualizuj."?
2. U góry, obok znaczka wifi, wyświetla mi się taki napis: Vo LTE2. Z tego co wyczytałem na internecie, oznacza to że komunikacja LTE jest dostępna na karcie SIM2. Jak to możliwe, skoro telefon nie ma kart sim1 oraz sim2? Korzystam tylko z esim.
3. Dlaczego, w ustawieniach dźwięku połączeń i powiadomień, mogę wybrać dźwięki dla kart SIM1 oraz eSIM 1, skoro w telefonie jest tylko esim?
4. W moim starym telefonie samsung galaxy s3, były wbudowane aplikacje do odtwarzania plików video i muzyki. W s23 ultra nie ma takich aplikacji. Zauważyłem, że w aplikacji Galeria, mogę odtwarzać filmy. A co z muzyką?
5. Jakiej aplikacji używacie do SMS? W s23 ultra, są dwie: Wiadomości i Wiadomości. Którą wybrać?
No, to na razie tyle😋. Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Niemniej, przeskok z androida 4 na androida 13, jest wielkim szokiem😅. Na spokojnie, damy radę😀.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
13-02-2023 12:09 PM
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, jesteście bardzo mili 😍.
Mama jeszcze kilka pytań.
1. Czy w aplikacji Wiadomości (tej od samsunga), można zmienić kolor dymków? Obecnie kolory to zielony/szary.
2. Czy w aplikacji Samsung Music, można zmienić kolor tła odtwarzanego utworu? Nie chodzi mi o kolor/okładkę albumu/utworu, tylko o tło samej aplikacji. Obecnie mam jakieś animacje jasno tęczowe, które się przemieszczają.
13-02-2023 12:38 PM
Odnośnie punktu pierwszego to możesz dostosować konkretną rozmowę po wejściu do niej.
13-02-2023 12:47 PM
Niestety. Tam można zmienić tylko tło i przeźroczystość bąbelków. Nie widzę opcji zmiany koloru samych bąbelków.
13-02-2023 12:51 PM
@nieogarniam, sprawdziłem raz jeszcze i masz rację. Kolor bąbelków jest zależny od ustawionego stylu kolorystycznego. Aby zmienić kolorystykę systemową przejdź kolejno do: Ustawienia > Tapeta i styl > Paleta kolorów.
13-02-2023 01:08 PM
Czyli, jednak nie da się zrobić tak jakbym chciał. No szkoda ☹️.
Mimo to, dzięki za pomoc 👍.
13-02-2023 01:23 PM
@nieogarniam, proszę bardzo. Ewentualnie możesz zgłosić sugestię do firmy Samsung.
[Poradnik] Jak zgłosić sugestię do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...
13-02-2023 11:07 PM
13-02-2023 11:37 PM
Dziękuję za odpowiedź, to naprawdę wiele wyjaśnia 👍.
A już się bałem, że dostałem wadliwą sztukę 😳. A tu się okazuje, że wszystko działa, tak jak ma działać 😍.
Dziękuję i pozdrawiam 😀.
27-03-2023 10:26 PM
29-05-2023 11:22 AM