13-03-2023 08:52 AM
Dzień dobry
Ostatnio zaczęło się robić głośno odnośnie problemów ze zdjęciami w modelach s23/s23+ (nie dotyczy ultra). Chodzi o efekt rozmycia w kształcie łuku przy krawędziach, szczególnie widoczne jak próbuje się robić zdjęcie tekstu/dokumenty/widoku.
Temat został poruszony na reddicie i kilku serwisach.
https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s23-plus-camera-blur-issue-3295508/
Zrobiłem u siebie test na s23+ i rzeczywiście widać efekt rozmazania w kształcie okręgu/banana, o którym piszą inni użytkownicy. Nieważne czy zdjęcia robi się z bliska czy daleko, czy w sztucznym oświetlenie czy naturalnym. Zrobiłem kilkanaście zdjęć i na każdym to samo. Powiem szczerze jestem zaskoczony i jednocześnie bardzo zniesmaczony. Reklamować, czekać na marcową poprawkę ? Ktoś może sprawdzić czy u niego występuje podobny efekt ?
30-09-2023 06:28 AM
Możesz zrobić to samo zdjęcie za pomocą telefoto tak dla porównania?
30-09-2023 10:21 AM
Szkoda bo S23 był moim murowanym wyborem jako następny smartfon do użytkowania na kilka lat po moim obecnym S9+. Przez ten problem z aparatem teraz zupełnie nie widzę dobrej alternatywy w zakresie przekątnych 6-6.5 cala.
30-09-2023 10:23 AM
Chyba zamiast s23 kupię A54 i za rok albo dwa może seria S będzie lepsza to wtedy wymienię.
07-10-2023 08:18 PM
Witajcie. Wątek aparatów S23, S23+ i S23 Ultra śledzę od samego początku. Praktycznie kupowałem już S23 Ultra na premierze. Przypadkiem dowiedziałem się o problemach z aparatem. (tak w Ultra też to się dzieje) A że chciałem kupić ultra tylko i wyłącznie dla aparatu to zrezygnowałem. Czekałem i czekam do dzisiaj aż problem zostanie naprawiony. I już jak, ktoś wcześniej napisał on NIE zostanie naprawiony. Jak już do dziś tego nie zrobili to tak już zostanie - S24 tuż za rogiem, wychodzi wcześniej bo w styczniu. Swoją drogą ciekawe, że tak szybko ale to niby odpowiedź na Iphona 15. Generalnie ten problem z aparatem to trochę taka już legenda. Sprawa przeszła do codzienności. Niby ktoś ma te problemy ale nikt na YT o nich w recenzjach nie mówi. Z drugiej strony ktoś ma ale nie widzi a inni widzą wyraźnie i przeszkadza. Zaś z innej strony strony tak ma być bo taka specyfika i struktura soczewki a wina jest użytkownika bo źle go używa. Generalnie ***** jak berety. Mimo iż nie kupiłem to czuję się trochę oszukany. Pytanie czy w zamian polecacie aparat iphona 15pro max? Lub czy macie inną alternatywę na androidzie?
07-10-2023 08:32 PM
Byłem w markecie. Robiłem zdjęcia tekstu za pomocą S23 i kilku innych telefonów z niższej półki, żaden nie łapał ostrości z bliska. Po większym odsunięciu aparatu od kartki zdjęcia wychodziły ok. Więc to nie jest problem tylko S23. Na reddicie ludzie narzekają, że to samo się dzieje w Pixelach. Też wierzyłem w to co ludzie piszą w internecie, ale teraz się zastanawiam na ile to faktycznie problem a na ile nieprawidłowe robienie zdjęć.
08-10-2023 06:07 PM
08-10-2023 06:41 PM
08-10-2023 06:58 PM
02-11-2023 07:47 AM
02-11-2023 02:01 PM