Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 ultra strasznie się psuje po ostatniej aktualizacji.

(Temat utworzony: 08-10-2024 06:09 PM)
1001 Wyświetlenia
Bo___
Pathfinder
Opcje
Pada i zawiesza się wszystko, od aparatu poprzez przeglądarki i aplikacje. Oj, nieładnie psuć dobry telefon.. 
13 Odpowiedzi
Rudi97
Helping Hand
Opcje
No nie wiem u mnie działa wszystko bardzo sprawnie nie ma żadnych zwiech telefon po prostu śmiga
PiotrCh
Expert
Opcje

@Bo___ Błędy pojawiające się po aktualizacji najczęściej spowodowane są brakiem optymalizacji zainstalowanych aplikacji pod nowszą wersję Androida. Jeśli zauważyłeś nieprawidłowości, sprawdź, czy telefon działa prawidłowo w trybie bezpiecznym oraz zrób wipe cache partition:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

Sprawdź również w ustawieniach systemu, w zakładce Bateria, czy jakaś aplikacja nie zużywa nadmiernie dużo energii.

Dodatkowo w ustawieniach telefonu w zakładce Pielęgnacja urządzenia znajduje się Raport opieki, dostępny w prawym, górnym rogu pod ikoną wykresu. Możesz tam sprawdzić, czy aplikacje nie ulegały awariom w ostatnim czasie.

3lcras
Pioneer
Opcje
Jeśli nic nie aktualizujecie w sklepie Google i sklepie Samsunga, to potem tak jest 😕
Bo___
Pathfinder
Opcje
Akurat aplikacji aparatu sie nie aktualizuje. A tnie się i blokuje czasami telefon.
0 Like
Eminem_
Pioneer
Opcje
Może to co napiszę, wyda Ci się idiotyczne i banalne, ale przeskanuj telefon pod kątem wirusów, podejrzanych aplikacji etc. Jest to wciąż nowy telefon, mimo jego następcy S24, a jego podzespoły nie są przez Nas wykorzystywane z pełnym potencjałem. Sam mam S23U, nie jednokrotnie otwartych wiele aplikacji w tle, w Chrome po 14 stron i wciąż jest piorunująco szybki.
Wataha
Apprentice
Opcje
Sam dziś się przekonałem, jak aparat potrafi się zawiesić. Brak opcji, by wyjść z aplikacji, zero reakcji, aż sam się zamknął. Obserwuję lekkie "zastanowienia" podczas ruchu telefonem przy robieniu zdjęć, takie przeskakiwanie obrazu, brak płynności. Telefon po nowych, dwóch, aktualizacjach.
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@Wataha Niedawno też doświadczyłem takiego zachowania aplikacji Aparat. Jedynym skutecznym rozwiązaniem eliminującym zawieszanie się aparatu okazał się reset telefonu do ustawień fabrycznych. Nic innego nie pomagało. Androida warto przywrócić do ustawień domyślnych raz na kilka(naście) miesięcy, zwłaszcza jeśli pobieramy dużo różnych aplikacji, nie zawsze dobrze zoptymalizowanych.

Wataha
Apprentice
Opcje
Jak dla mnie, sprzęt z takiej półki i po każdej aktualizacji mam niby przywracać ustawienia fabryczne? Jest to dość śmieszne podejście do sprawy przez samego Samsunga, który stosuje takie rozwiązania tematu. Weź pod uwagę ile czasu zajmuje przywrócenie danych i sprzęt przez krótki czas jest nie do użytku, a wydaje mi się, że jednak nie po to kupujesz telefon, "flagowca", by bawić się w takie rozwiązania. Takie jest moje zdanie.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, jeśli wcześniej polecane metody nie zadziałały, proponuję wykonać reset do ustawień fabrycznych bez przywracanie kopii zapasowej z chmury. 😉