Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23+ rozmazane obszary na zdjęciu (w kształcie okręgu)

(Temat utworzony: 13-03-2023 08:52 AM)
110615 Wyświetlenia
Radkovich
Explorer
Opcje

Dzień dobry

Ostatnio zaczęło się robić głośno odnośnie problemów ze zdjęciami w modelach s23/s23+ (nie dotyczy ultra). Chodzi o efekt rozmycia w kształcie łuku przy krawędziach, szczególnie widoczne jak próbuje się robić zdjęcie tekstu/dokumenty/widoku.

Temat został poruszony na reddicie i kilku serwisach.

https://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s23-plus-camera-blur-issue-3295508/

https://www.reddit.com/r/GalaxyS23/comments/11mmait/s23_and_s23_camera_users_complaining_about/?sort...

Zrobiłem u siebie test na s23+ i rzeczywiście widać efekt rozmazania w kształcie okręgu/banana, o którym piszą inni użytkownicy. Nieważne czy zdjęcia robi się z bliska czy daleko, czy w sztucznym oświetlenie czy naturalnym. Zrobiłem kilkanaście zdjęć i na każdym to samo. Powiem szczerze jestem zaskoczony i jednocześnie bardzo zniesmaczony. Reklamować, czekać na marcową poprawkę ? Ktoś może sprawdzić czy u niego występuje podobny efekt ?

20230313_083600.jpg

943 Odpowiedzi
Kędzior
Journeyman
Opcje

S23 256gb ekskluzywny kolor . Wietnam. Problem występuje - głównie w górnej części.

20230315_121246.jpg

wienio987987
Navigator
Opcje

Mam Galaxy S23 i mogę tylko potwierdzić że jest problem z ostrością zdjęć głównie na obrzeżach. Jest to fizyczny problem z obiektywem aktualizacja softu nic tutaj nie pomoże. Każdy kto planuje kupno tego telefonu powinny się wstrzymać do momentu rozwiązania tego problemu przez Samsunga

0 Like
wienio987987
Navigator
Opcje

Problem najlepiej widoczny jest gdy robisz zdjęcie tekstu z bliskiej odległości

0 Like
Pablo1979
Student
Opcje
S23 tez rozmazane za te pieniądze to jakieś *****.Screenshot_20230315_172447_Gallery.jpg
Donayo
Voyager
Opcje
S23 i S23+. W obu występuje ten problem. Mam nadzieję, że Samsung odniesie się jakoś do tej usterki, choć mi osobiście ona zbytnio nie przeszkadza.
0 Like
Isadorian
Voyager
Opcje
Chwilę się wstrzymaj z s23/s23+ lub weź udział w "loterii". Ja się skusiłem i z oficjalnego sklepu samsung "wylosowałem" telefon z wadą...
proktor37
Voyager
Opcje
A u Ciebie jest też ta wada?
0 Like
KaziuRwe
Pioneer
Opcje
Tak
0 Like
Aras1313
Helping Hand